BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.472,21
HABER /  DÜNYA

Erdoğan engelli öğretmenleri sevindirdi

Başbakan Erdoğan'ın engelli öğretmen alınacağını duyurması öğretmenlere umut ışığı doğurdu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, engellilerin öğretmen olabileceği müjdesini vermesinin ardından; 5 yaşındayken kollarını biçerdövere kaptırınca ayaklarını, elleri gibi kullanarak hayata tutunan Ayşe Işık, hedefinin üniversitede öğretim üyeliği olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmasında engellilerin de öğretmen olabileceği yönünde çalışmalar yaptıklarını açıklaması, engelli öğretmen adaylarını sevindirdi.

Başbakan Erdoğan’ın bu açıklaması üzerine; 5 yaşındayken kollarını biçerdövere kaptırınca ayaklarını, elleri gibi kullanarak hayata tutunan 27 yaşındaki Ayşe Işık'ın hedeflerine de ışık oldu.

Başbakan Erdoğan’ın engelliler adına güzel şeyler yaptığını ifade eden Ayşe Işık, “Dün Başbakanımızın açıklamasını dinlemiştim. Çok sevindim engelliler adına güzel şeyler yapıyor. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra hayatı kolaylaştıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Engelliler adına sonsuz teşekkür ediyorum. Ben çocukken etrafımdaki insanlar hep ‘Ayşe okusa bir şey olamaz, öğretmen olsa tahtaya yazı bile yazamaz’ diyorlardı. Bayağı buda bizi üzüyordu. Ben çok sosyal biriyim çok sık sergi açıyorum. Hep bize bir şey olamazsın gibi bakılıyordu. Ama ben Başbakanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bizlerin her yerde olması gerektiğine inanıyorum. Güzel Sanatlarda okuyup resim öğretmeni olmak istiyorum. Hatta aslında üniversitede öğretim üyesi olmayı çok hedefliyorum. Bunların olacağına inanıyordum. Eskiden bu kadar ulaşım kolay değildi, engelliler için artık her şey kolaylaşıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, 26 yaşındaki engelli ressam Ayşe Işık’ın 18 Mayıs’ta, AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nde açtığı 24. sergisini de gezmişti.