BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat soruşturmasında 12 gözaltı daha

Başsavcılıktan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 12 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıktı.

Abone ol

28 Şubat soruşturması kapsamında 12 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıktı.

Hakkında gözaltı kararı alınan dördü muvazzaf, sekizi emekli toplam 12 şüpheli arasında emekli Tümgeneral Erol Özkasnak da var.

Ayrıca Piyade Albay Mustafa Hakan Bural, emekli Albay Veli Seyit, Albay Bahattin Çelik, Albay Ahmet Dağcı ve Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Seyfullah Sönmez'in evlerinde arama yapılıyor.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden yapılan açıklamada zanlıların "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçu çerçevesinde soruşturulduğu bildirildi.

Gözaltı kararı öncesinde Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Adana ve Afyonkarahisar'da 12 adreste aramalar yapıldı.

28 Şubat döneminin Genelkurmay Genel Sekreteri, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum'daki evinde bu sabah terörle mücadele ekipleri tarafından arama yapılmıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre bir ara evinden dışarı çıkarak otomobilinden bir şey alan Erol Özkasnak, gazetecilere dönerek ''Lütfen rahatsız etmeyin, biraz sonra zaten rahatsız edileceğim'' dedi.

Soruşturma kapsamında geçen hafta 29 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Bunlardan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ile 17 kişi daha tutuklandı.

Operasyona adını veren 28 Şubat 1997'de MGK toplantısı yapılmış ve "irtica ile mücadele" amaçlı bir dizi karar açıklanmıştı.

Bu kararlar Refah ve Doğru Yol Partileri koalisyonuna yönelik bir darbe olarak da değerlendirilmişti.