BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.444,90
HABER /  POLİTİKA

28 Ekimde kıyamet kopacak!

Kandil ve Mahmur'un ardından Avrupa'dan uçakla İstanbul'a gelecek PKK'lıların teslim tarihi belli oldu. Büyük bir araç konvoyu ve miting için hazırlık yapılıyor

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Kandil ve Mahmur Kampından sonra Türkiye’ye gelecek üçüncü kafilenin tarihi beli oldu. Avrupa’dan gelen PKK’lılar 28 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da bir araç konvoyu ve büyük bir mitingle karşılanacak.

 VALİDEN MİTİNG UYARISI
İstanbul Valisi Güler 28 Ekim'de Almanya'dan gelecek grup için İstanbul'da miting yapmaya hazırlananlara uyarıda bulundu: "Benzer görüntülere izin vermeyiz" 

Edinilen bilgiye göre Avrupa’dan gelen PKK’lılar 28 Ekim’de Almanya'dan Türkiye'deki karşılama töreni gibi büyük bir törenle uğurlanacak. 15 kişilik grup, 27 Ekim'de Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda Türkiye'ye dönüş amacı açıklanacak. Basın toplantısının ardından Düsseldorf'a geçecek olan grup büyük bir kalabalık tarafından İstanbul'a hareket edecek.

 Erdoğan'ı da kızdırmışlardı
DTP'nin kamuoyuna inat yapmaya çalıştığı karşılama töreni Başbakan Erdoğan'ın da tepkisini çekmişti. Erdoğan dağdan inenlere yapılan karşılamaya da tepki göstermişti. Başbakan, karşılama sırasında yapılanları 'şov' olarak nitelendirmiş ve “Buradan, herkesi sorumlu davranmaya, sağduyulu davranmaya, samimi davranmaya davet ediyorum" demişti.

BEN RİZELİYİM EŞİM SİİRTLİ

Erdoğan, “Bizi bu alt kimlik etnik unsurlar ayıramaz" demiş ve kendisinin Rizeli, eşinin ise Siirtli olduğunu hatırlatarak, 'platonik aşk' polemiğine şu cevabı vermişti::

Bak biz buluştuk. Demek ki oluyor ama bizim ayrılığımız gayrılığımız yok! Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Biz, birilerinin dediği gibi platonik aşk yaşamadık, gerçek aşk yaşadık gerçek aşk!"

Uçakla İstanbul’a gelecek PKK'lıların Atatürk Havalimanına inmesi bekleniyor.

DTP İstanbul'a inecek PKK'lılar için Habur Sınır Kapısında olduğu gibi bir karşılama töreni hazırlıyor. DTP İstanbul İl örgütünün yanı sıra çevre illerden de DTP'liler havaalanına akın edecek. Bir araç konvoyu ve mitingle karşılanması beklenen PKK'lılar için DTP'li bütün miletvekilleri de İstanbul'da olacak.

Mahmur Kampı ve Kandil'den gelen 34 kişilik grubun ardından Avrupa'dan 15 kişi gelecek. Toplam 49 PKK'lı teslim olmuş olacak.