BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  POLİTİKA

Polis vekili dayı diye uyarınca

Milletvekili ters yola girdi. Yanına gelen polis memuru 'Dayı yanlış yöndesin' diye uyarınca vekilin tepesi attı

Abone ol

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde trafikte ters yöne giren milletvekiline "dayı" diye hitap eden polis memurunun görev yeri değiştirildi.

16 Ekim 2009 tarihinde Elmadağ'da yaşanan olayda AK Parti Ankara Milletvetkili Mehmet Zekayi Özcan, otomobili ile ilçe caddesinde ters yöne girdi. İlçe emniyet müdürlüğünün karşısında meydana gelen olay sırasında milletvekilinin yanına giden polis memuru Hüseyin Kaya vekile hitaben "Dayı yanlış yöndesin" diye uyardı.

Bu hitap tarzından hoşnut olmayan milletvekilinin konuyu ilçe emniyet müdürlüğüne taşıması üzerine gelişen olaylar sonrası, önce hakkında soruşturma açılan polis memuru Kaya, daha sonra Akyurt'a tayin edildi. Kaya'nın tayin süreci şöyle başladı:

Dayı tartışmasının ardından milletvekili ve polis memuru ilçe emniyet müdürlüğüne giderek konuya ilişkin olarak, burada vekilin aracıyla trafikte ters yöne gittiği için tutanak tutuldu. Hakkında tutanak tutulan milletvekili, 'polis memurunun hitap şeklinden rahatsızlığını' dile getirdi. Milletvekiline dayı diyen polis hakkında soruşturma açılırken, olayın tanığı karakol amiri ve diğer polislerin de ifadelerine başvuruldu.

Konuya ilişkin ifade veren polis memuru Kaya, "Elmadağ'da sivil olarak çalışmaktayım. Üzerimde resmi üniforma yok, ancak telsizim olur. Ters yöne giren milletvekiline elimde telsizle giderek uyardım. Özcan, kendisini milletvekili olarak tanıtmadığı gibi üzerinde de herhangi bir vekil rozeti bulunmuyordu. Kendisi ters yöne girmişti. Kibarca kendisini uyardım. Büyüklerimize bizim geleneğimizde 'dayı', 'amca' diye hitap edilir. Ben de kendisine 'dayı' diye hitap ettim. Ancak kendisi 'Benimle böyle konuşamazsın' diyerek tepki gösterdi.

Ben de kendisine 'Dayı dedik, seni büyüğümüz kabul ettik, küfür etmedik, dayak atmadık, hakaret etmedik, dayı demeyerek beyefendi mi demek gerekirdi?' diye kendisine sitem ettim. Gördüğümüz geleneklere göre bu şekilde hitap ettim. Bizler büyüklerimize 'dayı', 'teyze', 'amca' diye hitap ederiz." diye kendisini savundu.

'Dayı' soruşturmasının ardından Elmadağ'dan Akyurt'a tayin edilen polis memuru, 3 çocuk babası olduğunu belirterek, kendisine yapılanın haksızlık olduğunu söyledi.