BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mercedesi var borcunu ödemiyor

Hastalara borç takan takana. Bunlar arasında mercesede binip de ödemeyenler de var. Bir başhekimin isyanı.

Abone ol

Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Ramazan Okutan, Mercedes arabaya bindiği halde hastaneye borcunu ödemeyen hastalar olduğunu söyledi.

Başhekim Okutan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre; 1 Ocak 2009'dan önce borcu olan vatandaşların borçlarına bilgisayar sistemi tarafından otomatik indirim uygulandığını açıkladı.

Okutan, 100 liralık borcun tamamının silindiğini, üzerine ise yüzde 50 indirim uygulandığını belirtti. Vatandaşlara, bu indirim fırsatından yararlanarak borçlarını ödemeleri tavsiyesinde bulunan Okutan, aksi durumda icra takibi başlatacakları hatırlattı.

Sosyal güvencesi olmayan hastalar ve acile resmi evrakı olmadan gelen hastaların tedavileri için taahhütname düzenlendiğini belirten Okutan, "Adam tedavisini olup gidiyor. Ancak resmi evrakını getirmiyor, borcunu da ödemiyor. Bu tür insanlar yüzünden borcumuz milyarları buluyor. Öyle tespit ettiğimiz insanlar var ki faturasını adresine gönderiyoruz ödemiyor fakat adam mersedese biniyor." dedi.

Devlet ve üniversite hastanelerine olan borçlarını ödemeyenler için indirime gidildiğini ifade eden Okutan, 100 liranın altındaki borçların silindiğini, üstündeki borçlarda da yüzde 50 indirim uygulanacağını kaydetti. Okutan, bu tür hastaların ödemediği borç miktarının 500 bin TL'yi bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız bu indirim fırsatından yararlanarak borçların kapatsınlar. Biz bu hastaları takip ediyoruz. Telefon ediyoruz, evlerine fatura gönderiyoruz. En sonunda da icraya veriyoruz."

Devlet Hastanesi olarak doktor sıkıntısını aştıklarını, gelen 7 doktorla birlikte toplam hekim sayısının 84'e ulaştığı bilgisini veren Okutan, nefroloji ve plastik cerrahi uzmanının gelmesiyle bu ünitelerin yeniden canlanacağını ifade etti. Okutan, dahiliye, psikiyatri, üroloji dallarında da yeni atamalar olduğu belirterek, özel hastanelere önemli ölçüde doktor kayması nedeniyle hekim açığı yaşadıklarını kaydetti.