BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.397,14
HABER /  GÜNCEL

25 yıldır yürümey hasret!

Diyarbakır'da 25 yıl önce yakalandığı hastalık nedeniyle sürekli kilo alan ve yürüyemeyen 150 kilogram ağırlığındaki Sevda Sönmez yetkililerden yardım bekliyor.

Abone ol

Diyarbakır’da yaşayan 7 kişilik ailenin 5. çocuğu olan 28 yaşındaki Sevda Sönmez, 3 yaşından beri kilo alıp, kaslarını hareket ettiremiyor. Yürüyemeyen ve yatağa bağımlı hale gelen Sönmez, çocukluğunun hastanelerde geçtiğini belirterek, “Ben de yürüyüp gezmek istiyorum. Çocukluğum hastanelerde ve 5 metrekarelik bir odada geçti. Küçükken düşe kalka da olsa yürüyebiliyordum ancak dışarı çıktığım insanlar 'bak sakat, şişko' diye benimle dalga geçiyorlardı. Bazen pencereden dışarı bakıyorum, çıkıp sokaktaki insanların arasına girmek istiyorum ancak olmuyor, yapamıyorum. Bu zamana kadar çok zor bir hayat yaşadım. İyi bir tedavi görüp iyileşmek istiyorum. Ben de yürüyüp koşmak istiyorum. Olmuyor işte. Maddi durumdan dolayı tedavi olamıyorum. Gittiğim hastanelerde de tedavim yarıda kalıyor. Bunun için yetkili ya da hayırsever vatandaşlar bana el atsın istiyorum" dedi.


İnsanlardan para ya da mal istemediğini belirten Sönmez, sadece iyileşmek istediğini söyledi. Sönmez, "Kimseden hiçbir şey istemiyorum. Sadece iyileşmek istiyorum. Hastane ve tedavi masraflarımı karşılasınlar yeter. Başka bir şey istemiyorum” şeklinde konuştu.

"KENDİ AYAKLARIMIN ÜSTÜNDE DURMAK İSTİYORUM"

İyileştikten sonra yapacağı ilk şeyin bir iş bulup çalışmak olacağını belirten Sönmez, diye konuştu. “Kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Hiçbir şekilde başkasına muhtaç yaşamak istemiyorum. Bana şu anda annem bakıyor. O da zaten hasta, boğazında zehirli bir tümör var, kanserden şüpheleniyor doktorlar. Ona bir şey olursa ne yaparım diye her saat düşünüyorum. Ona bir şey olursa bana ne olur bilmiyorum. Bir de eğer iyileşirsem benim durumumda olanlara yardım edeceğim. Bunu yapmayı çok istiyorum”

Kızına bir çare bulunmasını istediğini belirten anne Münevver Sönmez ise, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan yardım beklediğini dile getirdi. Münevver Sönmez, "Ben gidersem kızım ne yapacak bilmiyorum. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan yardım istiyorum. Kızıma bir çare bulsunlar, bize bir el atsınlar” ifadelerini kullandı.

Kızının sürekli yardıma muhtaç olduğunu ifade eden baba Salih Sönmez de, her an kızlarının başında beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Sönmez, "Ben ya da annesi ne olursa olsun mutlaka ikimizden biri başında beklemek zorundayız. İhtiyacım olduğu halde çalışamıyorum. Kızımın yemekle ilgili problemi yok. 24 saat yemek yemediği oluyor. Ancak buna rağmen kilo alıyor. Çaresiz kalmış durumdayız. Varımı yoğumu onun iyileşmesi için harcadım. Tükendim artık, yetkililer ve hayırseverler bize bir el atsınlar, kızımın bu durumuna bir çare bulsunlar” dedi.