BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL

2.5 saat su kanalında çırpındı

Kanala düşen genç soğuk ve akıntılı suda 2,5 saat boyunca kendisini kurtaracak yardım elini bekledi.

Abone ol

Domates kasası ile başlayan kurtarma çalışmalarına çevredeki vatandaşlar da katılınca facianın eşiğinden dönüldü. Kurtarma sırasında, karnında iple bağlanarak kanala sarkıtılan başka bir genç az kalsın suda boğuluyordu.

AKUT'un olaydan 2 saat sonra haberdar edildiği kurtarma operasyonunda kanala düşen genç, dalgıç kıyafeti giyen deniz polisi tarafından can simitleriyle kurtarılabildi.


KÖPRÜNÜN ALTINA SIKIŞTI

Fethiye'nin şehir merkezinden geçen kanal kenarında arkadaşı ile sohbet eden Murat Turan (28), kanal etrafındaki korkulukların kırılması sonrasında suya düştü. Kanaldaki suyun akış debisi yüksek olduğu için akıntıya kapılan genç köprünün altında sıkıştı. Konunun polise ve itfaiyeye bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler hemen kurtarma çalışmasına başladı. İlk olarak kanala inen itfaiye ekipleri suya düşen gencin yerini tespit etmeye çalıştı. Murat Turan'ın kanal içerisindeki yardım çığlıklarından yeri tespit edilirken, kurtarma rezaleti de başlamış oldu.

DOMATES KASASI SARKITTILAR

İlk olarak iplere bağlanan plastik domates kasası dereye bırakıldı. Akıntı çok güçlü olunca domates kasası boş olarak geri çekildi. İtfaiye kanalın içine giremeyince, kurtarmayı izleyenlerden diğer gençler de, Murat Turan'ı kurtarmak için devreye girdi.

Beline bağlanan iple kanala bırakılan ilk kişi, suya girmeyi cesaret edemeyince polis ve itfaiye nezaretindeki ekipler bu defa kanala başka bir genci saldı.

KURTARMAYA GİDERKEN AZ KALSIN BOĞULUYORDU

Belinden iple bağlanarak kanala indirilen genç, kanalın içine girdikten sonra sert akıntılı suda boğulma tehlikesi geçirdi. Akıntıya kapılan genç hemen çekilerek boğulmaktan kurtarıldı. İple karnından bağlandığı için bu defa da nefes almakta zorlanan genç, apar topar yukarı çekildi. Kıyıya çekilen gencin sudan çıktığı anda zor nefes aldığı gözlendi.

DALGIÇ SUYA GİRDİ AMA

Bu kurtarma çabası da sonuç vermeyince olay yerine dalgıç kıyafeti giymiş bir polis çağrıldı. Polis de kendisini ipe bağlayarak kanala indi. Ama çok geçmeden o da boğulma tehlikesi geçirince apar topar kıyıya çekildi. Bunun üzerine kurtarma çalışmaları olay yerine getirilen can simitleri ile devam etti. Peşi sıra can simitleri çayın içine bırakılırken kanala düşen gencin bu simitlere tutunup yukarı çıkması beklendi.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

Çayın akıntı hızı fazla olduğu için bu defa Çalıca Barajı'ndaki kapaklar kapatılarak suyun kesilmesi sağlandı. Gündüz başlayan kurtarma çalışmaları hava kararıncaya kadar devam etti. Bu sırada Murat Turan'ı kurtarmak için ilçedeki her cins iş makinası devreye sokuldu. Öncelikle vinç ve çekicinin ardından kepçe devreye girse de hiçbir kurtarma aracı işe yaramadı.

DENİZ POLİSİ KURTARDI SONRA ŞİŞME BOT SUYA İNDİRİLDİ

Suyun biraz çekilmesinin ardından Fethiye Deniz Polisi Salim Bayramoğlu yeniden kanala girdi. Dalgıç kıyafetlerini giyerek suya giren Bayramoğlu kanalın içine girdikten 5 dakika sonra Murat Turan'ı kanalın içinden çıkardı. Devreye geç kalmış bir şişme bot girse de Murat Turan deniz polisi tarafından kurtarıldı. Murat Turan'ın kanalın içinden çıkmasıyla birlikte, kanal kenarında bekleyen onlarca kişi alkış yağmuruna tuttu.

AKUT'A KİMSE HABER VERMEDİ

Fethiye'de kurulan Arama Kurtarma Derneği (AKUT)'un ancak iki saat sonra haberinin olduğu olayın ardından hayatı kurtulan Murat Turan'ın, karaya çıkarıldığında ilk sözleri teşekkür etmek oldu. Kendisini kurtarmaya çalışan herkese teşekkür eden Turan, 112 Acil Servis Ambulansı ile Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Murat Turan'ı ikinci denemesinde çaydan çıkarmayı başaran deniz polisi Salim Bayramoğlu ise, çok zor bir kurtarma çalışması gerçekleştirdiğini belirtti. Bayramoğlu, "Akıntı çok fazlaydı. Suya düşen kardeşimize ulaşmakta çok zorlandık. Murat kardeşimize ulaştığımda az daha bende boğuluyordum. Ama sağ salim kendisini kurtardık. Bunun için mutluyuz" dedi.