BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.422,03
HABER /  GÜNCEL

Bir garip intihar girişimi

Ailevi sorunları yüzünden trenin altına atlayarak intihar etmek isteyen kadın, polis tarafından ikna edildi.

Abone ol

Genç kadın, basın mensuplarını görünce, "Yanlış anlaşıldım, intihar etmek istemiyordum" diye ifade verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, valilik binası yakınlarındaki Mücahitler Bulvarı üzerindeki demir köprüde meydana geldi. Köprüde rayların üzerinde bir genç kadının olduğunu gören vatandaşlar 155'i arayarak "Bir kadın intihar edecek" ihbarında bulundular.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kadının raylar üzerinde tren garına doğru gittiğini gördü. İsminin Çilem K. (32) olduğu belirlenen genç kadının yanına ulaşan polisler onu ikna etmeye çalıştılar. Polislere ailevi sorunları olduğunu gözyaşları içinde anlatan Çilem K. yaklaşık 10 dakikalık ikna çabasından sonra polis aracıyla hastaneye götürüldü. Çilem K. karşısında basın mensuplarını görünce yüzünü kapattı, araca binerken gözyaşlarına boğuldu.

Önce hastaneye götürülen Çilem K., ardından Yarbaşı Polis Merkezi'ne getirildi. Çilem K. burada, "Ben intihar etmek istemiyordum. Beni yanlış anladılar" diye ifade verdi. Çilem K.'nın raylarda ağlayarak intihar mı etmek istediği yoksa raylar üzerinde sadece bir gezinti mi yaptığı anlaşılamadı.

Adana'da intihar ve intihar girişimi olaylarında son günlerde artış yaşanıyor. 2008 ve 2009 yılında 49'ar kişi intihar ederken, 2010 yılının ilk 3 ayında 24 kişi intihar etti. Nisan ayının ilk 12 gününde 7 kişi intihar ederken, yaklaşık 25 kişi de intihar girişiminde bulundu. Uzmanlar, Adana'da intihar ve intihar girişimlerinin bu kadar artmasını, yaşanan ekonomik sıkıntılara ve baharla gelen insanlar üzerindeki duygusal çöküntüye bağlıyor.