BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  GÜNCEL

25 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı kararı var

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, İstanbul merkezli operasyon kapsamında 25 ilde aralarında muvazzafların da bulunduğu 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin soruşturması devam ediyor. 

SİVİL MAHREM İMAMLAR TESPİT EDİLDİ: Soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerden alınan ifadeler ile örgüt içinde kontörlü hat ve ankesörlü telefonla iletişim kuran bazı muvazzaf askerler ile bunlardan sorumlu sivil mahrem imamlar tespit edildi. 

25 İLDE 45 GÖZALTI KARARI: Bu kapsamda, 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.  Emniyet birimlerince şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 25 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 18 şüpheli gözaltına alındı.

989 ÖRGÜT MENSUBU TESPİT EDİLDİ: FETÖ'nün TSK içine sızmış mensuplarının askerlerden sorumlu sivil şahıslarla irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe, market ve benzeri yerlerde kurulan hatların içeriklerinin incelenmesi suretiyle 29 Kasım 2017'de tarihinden bu yana yürütülen soruşturmalar kapsamında 989 örgüt mensubu tespit edildi. Bunlardan 830'unun yakalandığı, 522'sinin tutuklandığı, 307'sinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulunarak faydalı bilgiler verdiklerinden serbest bırakıldığı ve 159'unun ise firari olduğu kaydedildi.