BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  DÜNYA

25 Eylül'den sonra iç savaş çıkacak! Bu kaçınılmaz

IRAK'ta 25 Eylül 2017 pazartesi günü yapılacak olan bağımsız Kürdistan referandumu iç savaş rüzgari estiriyor. Şii Haşdi Şabi'nin komutanı açık açık söyledi: "İç savaş çıkacak. Bu kaçınılmaz". Açıklama İran destekli Haşdi Şabi örgütünün iki numaralı isminden geldi.

Abone ol

Şii Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı ve Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri, “Kürdistan Bölgesi'nde referandum yapılması halinde iç savaşın çıkabileceğini” açıkladı.

Hadi Amiri, Irak'ın Necef kentinde yaptığı konuşmada, referandumunun ertelenmesi için, Erbil ile Bağdat'ın diyaloğa geçmesini istedi.

İÇ SAVAŞ KAÇINILMAZ
Şii komutan, “Referandumun ertelenmemesi halinde şüphesiz iç savaş çıkacak ve bu savaştan kaçınmamız mümkün değil” dedi.

Haşdi Şabi nedir? : Heşdi Şabi örgütü, Musul işgalinin ardından Şii milislerin tek çatı altında toplanması ile oluştu. Irak'ın en büyük silahlı güçlerinden biri haline gelen Heşdi Şabi'nin bünyesinde şu örgütler bulunuyor: Bedir grubu, Asaib Ahl El-Hak, Barış Tugayları (Mukteda El Sadr'ın grubu), Hizbullah Tugayları, Seyyid El Şuhada Tugayları, Kataib El İmam Ali, Ebu El-Fadl El-Abbas Güçleri, Harakat Hizbullah El-Nucaba.

Haşdi Şabi bünyesindeki örgütlerin büyük bölümünün İran'la yakın ilişkileri bulunuyor. Bağdat yönetimi tarafından desteklenen örgüt para ve silah yardımı alıyor.

IRAK AŞİRETLERİ : İPTAL EDİN
İç savaş rüzganların estiği Irak'ta aşiretlerinin parlamentodaki Grup Başkanı Abbud el-İsavi'den da flaş bir çağrı geldi. Irak aşiretlerinin liderleriyle basın toplantısı düzenleyen İsavi, hükümete, meclise ve siyasi gruplara Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması çağrısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi yönetiminden 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan referandumu iptal etmesini Abbud el-İsavi, “Kürdistan Bölgesi’ndeki kardeşlerimizin izlediği yoldan duyduğumuz kaygıyı ifade ediyoruz. IŞİD, hala hepimiz için bir tehlikedir” dedi.

Yarın herşey olabilir! Flaş Kürdistan parlamentosu kararı

Kerkük kimin? Türkmen - Kürt - Arap nüfusu ne kadar?

Irak'tan son dakika Kerkük valisi kararı! Kürtler şokta