BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

24 Gezi sanığı hakim karşısında

Taksim Gezi Parkı olaylarına Sakarya’dan destek verdikleri gerekçesiyle haklarında işlem yapılan 24 kişinin yargılanmasına başlandı. Arkadaş...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı olaylarına Sakarya’dan destek verdikleri gerekçesiyle haklarında işlem yapılan 24 kişinin yargılanmasına başlandı. Arkadaşları adliyede hakim karşısına çıkan bir grup genç ise dışarıda kitap okuyarak mahkemenin sona ermesini bekledi.
4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, mahkeme başkanın ifade almasıyla başladı. Mahkemede ifade veren Türkiye Komünist Partisi Üyesi Murat Taksim, “31 Mayıs’ta keyfi uygulamalarla bir yıkıma gidildi. Bunun nedeni olarak da gösteri yürüyüşleri düzenlendi. İstanbul’da polis şiddeti oldu. Bu eylemler Sakarya’da da oldu. Ben de katıldım. Ben TKP üyesi olarak eyleme katıldım. Hakkımda yapılan suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar ise verdiği ifadede, “Taksim Gezi Parkı’nda yapılan doğa katliamı ve polis şiddeti, Sivas’ta Madımak Oteli’nde yapılan katliam gibidir. Barışsal eylem hakkını kullanan, cana mala gasp etmeyen dava arkadaşlarımın neden yargılandığını anlamıyorum. Taksim Gezi Parkı’nda çadırların yakılmasını protesto etmek için yürüyüşe katıldım. Sosyal medyadan eylemleri öğrendim. Bu arada polisin bize, ’Dağılın’ çağrısı olmadı. Anayasal hakkımızı kullandık. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.
Gençlik Muhalefeti Üyesi Ufuk Demirbilek de, "31 Mayıs günü Taksim Gezi Parkı’nda yıkım ve halka yapılan müdahaleyi protesto etmek amacıyla tüm ülkede eylemler oldu. Sakarya’da da oldu. Ben de bu eyleme katıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum " diye konuştu.
Hakim, ifadeleri alınmayan sanıkların ifadelerini almak üzere ve Sakarya Valiliğinden 2911 sayılı yasa 6’ncı maddesi uyarınca Sakarya ilinde toplantı ve yürüyüş yerlerinin istenmesinden dolayı davayı ileri bir tarihe erteledi.
Mahkeme çıkışı açıklama yapan sanıkların avukatı Harika Günay Karataş, “Bugün ’Haziran Direnişi’ ile ilgili halkı bastırmak ve susturmak için açılan davalardan bir tanesi de Sakarya’da görüldü. Polis fezlekeleri iddianame haline getirilip mahkeme salonlarına gençler tıka basa doldurulmaya çalışılıyor. Bugün Mehmet Ayvalıtaş’ın da katledilmesiyle de ilgili bir dava var. Orada da bazı problemler çıkmış. Halkı susturmak adına yapıldı bu net olarak ama halkın coşkun akan bir tarafı var ve başladıkları bir mücadele var. Biz de bu mücadelenin içindeyiz ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)