BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  DÜNYA

23 NİSAN’I ONLAR DA KUTLADI

Kilis’teki konteyner kentte kalan Suriyeli çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği gösterilere yoğun ...

Abone ol

Kilis’teki konteyner kentte kalan Suriyeli çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği gösterilere yoğun ilgi gösterildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Kilis’te bulunan ve Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kentte de bir etkinlik düzenlendi. Anaokulunda eğitim gören Suriyeli çocukların gösterileri, yoğun ilgi gördü. Gösterilerin yapıldığı alana sığmayan bazı Suriyeliler demir pencerelere tırmanırken, yoğunluk nedeniyle izdiham yaşandı. Birçok Suriyeli de, gösterileri cep telefonu ve kameralara kaydetti. Suriyeli çocukların birbirinden güzel etkinlikleri ayakta alkışlanırken, Kilis Valisi Süleyman Tapsız yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ı Suriyeliler ile birlikte kutladıklarını belirtti. Tapsız, şunları söyledi:
"Bu coşkuyu sabah birlikte kutladık. Şimdi de konteyner kentte siz Suriyeliler ile birlikte kutlayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 yılını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederken, sadece Türk çocuklarına değil, bugünü tüm dünya çocuklarına armağan etti. Şöyle baktığımız zaman aslında Atatürk’ün ne kadar büyük düşünceli ve bu bayramı hediye ederken sadece Türk çocukları için değil, dünya çocukları için bayram ilan ettiğini düşününce, bugünün anlamını çok daha iyi anlıyoruz. Suriyeli çocuklar biraz hüzünlü, biraz mahzun olarak yanımızdalar. Ama bu durumlarını biraz değiştirebilirsek ne mutlu bize. Suriye’de her gün, -biz de burada hissediyoruz- hem havadan, hem karadan bombardıman devam ediyor. Esad rejimi maalesef kendi halkını bombalıyor. Bu şiddet ve zulümden etkilenen Suriyeli kardeşlerimiz, -yüz binlerce kişiyi bulmuş durumda- ülkemize sığınmış durumdalar. Suriye halkına karşı bizim yardımlarımız devam edecek. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece biz ortak tarihe, kültüre değil, yüz yıllardır, komşuluk ilişkileri içerisinde kendileriyle birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz."
Törene, Vali Tapsız’ın yanı sıra, 7 Aralık Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Osman Türer, Öncüpınar Mülki İdare Amiri, Konteyner Kentten Sorumlu Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı ve Kamp Sorumlusu Suphi Atan, AK Parti İl Başkanı Reşit Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.