BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  DÜNYA

ÇOCUKLAR GÜL’DEN BAKIN NE İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Mersin, Sinop, Iğdır ile Çanakkale’den gelen öğrencileri kabul etti. Çocuklar, ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Mersin, Sinop, Iğdır ile Çanakkale’den gelen öğrencileri kabul etti. Çocuklar, Cumhurbaşkanı Gül ve Milli Eğitim Bakanı Avcı’dan bilgisayar istedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Mersin, Sinop, Iğdır ile Çanakkale’den gelen öğrencileri Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Çocukları teker teker öpen Gül, çocukların her biriyle fotoğraf çektirdi. Bugün herkesin çocuklar için konuştuğuna işaret eden Gül, "Herkes sizler için Türkiye’yi nasıl hazırladığını anlattı. Dolayısıyla hepimiz sizin için varız, ileride de sizler bizim gibi olacaksınız" dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Gül, bunun önemine dikkati çekti.
Cumhurbaşkanı Gül’e kendilerini tanıtan çocuklar, Gül’ü eğitim gördükleri okul ve illere davet ettiler. Türkiye’nin her tarafının birbirinden güzel olduğunu söyleyen Gül, "Sizler de her taraftan gelen çiçekler gibi burada bir buket oldunuz" dedi.
Gül, "Her yerde neşe saçıyorsunuz, geleceği müjdeliyorsunuz. Bizlerin de görevi, sizlere daha güzel bir Türkiye hazırlamak. Ne kadar çok başarılı olursak sizler de o kadar güzel şartlarda yetişeceksiniz. Bunun için de çok uğraşılıyor" şeklinde konuştu.
Çocukların Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya nasıl hitap ettiklerini soran Gül, "Bakan Amca desinler size" diye konuştu.
Bakan Avcı’nın ’Öğretmenim’ diyorlar, çok hoşuma gidiyor’ demesi üzerine, Cumhurbaşkanı Gül "Başöğretmen, en büyük öğretmen olacak tabii. Bütün öğretmenlerinizi Bakan Amca gönderiyor. Okullarınızda eksik varsa söyleyeceksiniz. ’Bizim okulumuzda şunu istiyoruz’ diyeceksiniz" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine çocukların Bakan Avcı ve Cumhurbaşkanı Gül’den bilgisayar talebi oldu.
(İHA)