BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  DÜNYA

BU ÜLKEDE ’BARIŞI İSTEMİYORUM’ DİYEN BİRİSİ VAR MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerine ilişkin olarak, "Bazı yargıçların keyfi uyarınca parlamentoda değil cezaevi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerine ilişkin olarak, "Bazı yargıçların keyfi uyarınca parlamentoda değil cezaevinde tutuyoruz. Bunun kabul edilen bir tarafı yok ve doğru da değil. Doğru olan, bunların parlamentoya gelip görev yapmalarıdır çünkü halkın iradesiyle seçildiler" dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ’tutuklu milletvekillerine’ ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "Onlar bu ülkede seçime girdiler, savcılıklardan iyi hal kağıdı getirdiler, Yüksek Seçim Kurulu ’seçime girebilir’ dedi. Hiçbiri mahkum değil ama tamamı tutuklu ve parlamentoda görev yapmaları gerekirken biz bunları parlamentoya getirmiyoruz. Bazı yargıçların keyfi uyarınca parlamentoda değil cezaevinde tutuyoruz. Bunun kabul edilen bir tarafı yok ve doğru da değil. Doğru olanı, bunların parlamentoya gelip görev yapmalarıdır çünkü halkın iradesiyle seçildiler" cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin, ’Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında ’çözüm süreci’ vurgusunu yaptığını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan, ’barıştan ve huzurdan’ söz ediyor. ’Ben, bu ülkede barışı istemiyorum’ diyen birisi var mı? 74 milyon yurttaşın 74 milyonu da bu ülkede barış ister, huzur ister. Barış olsun, soru şu ’nasıl’, öyle değil mi? Nasıl olacak? Sizin merak ettiğiniz kadar biz de merak ediyoruz" şeklinde konuştu.