BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  GÜNCEL

220 kişi alınacak 800 müracaat var!

Bu işe 220 kişi alınacak. Üstelik de sadece 4 aylık bir iş ama tam 800 kişi başvurdu. Herkes kura sonucunu bekliyor.

Abone ol

Kırklareli'nde 4 ay süreyle okullarının temizlenmesi işinde çalıştırılacak 220 kişinin alınacağı kadro için 800 kişi müracaat etti.

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Kırklareli Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresince ortaklaşa hazırlanan ''Toplum Yararına Çalışma Projesi'' kapsamında kentteki okulların temizliği için açılan 220 kişilik kadroya başvurular başladı.

Halk Eğitim Merkezi'nde başvurular sırasında izdiham meydana geldi. Başvuru için sabahın erken saatlerinde Halk Eğitim Merkezi'ni dolduran işsizler simitle karınlarını doyurdu, bazı işsizlerin çocuklarıyla gelmesi dikkati çekti.

İş-Kur İl Müdürü Hasan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde alınacak 220 kişinin 4 ay çalıştırılacağını söyledi.

Projenin işsizlik fonundan sağlanan ödenekle gerçekleştirildiğini ifade eden Aksoy, 800 kişinin müracaat ettiğini belirtti.

Çalışanlara asgari ücret verileceğini ifade eden Aksoy, başvurunun ardından 220 kişinin bugün kurayla belirleneceğini bildirdi.

İşe girebilmek için başvuru yaptığını bildiren 24 yaşındaki Doğan Alaç da 3 yıldır işsiz olduğunu, okullarda geçici temizlik işçisi olabilmek için doldurduğu formu verebilmek için 4 saat beklediğini ifade etti. Alaç, ''Formu verdim. Ancak şimdi de kuranın sonucunu beklemek zorundayım'' dedi.

Babaeski ilçesi Sinanlı beldesinden gelen 40 yaşındaki Ali Acar da işe girebilmek için bu kez şansını Kırklareli'nde denemek istediğini belirterek, ''Alımlar kurayla olacakmış. Bu da Milli Piyango gibi bir şey herhalde. 2 yıldır işsiz güçsüz geziyoruz. Kurada çıkarsak bizim için ikramiye olacak'' diye konuştu.