BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.466,53
HABER /  POLİTİKA

CHP'de fırtına öncesi sessizlik!

Önümüzdeki Mayıs ayında kongreye gideceği tahmin ed ilen CHP'de yönetim değişecek mi?

Abone ol

CHP'de son dönemdeki söylem değişikliği ve hareketlilik CNN TÜRK'te yayınlanan Perde Arkası programında Yavuz Oğhan ve Fatih Çekirge'nin gündemindeydi.

CNNTURK.COM) -- Yavuz Oğhan (CNN TÜRK Haber Koordinatörü):
- Son dönemde CHP lideri  Baykal'ın konuşmalarında ekonomiyi öne çıkaran bir tarz var; emekliye yaşayabileceği kadar ücret ve yoksullara sigortadan söz ediliyor, TEKEL  işçilerine ilgi gösteriliyor.

- Büyük ihtimalle mayıs ayında CHP'nin büyük kurultayı var. CHP'liler yönetimin değişmesinden umutlu. Yeni tüzükle birlikte yeni yönetim, güçlü, kendini ifade edebilen genel başkan yardımcılarının gelmesi bekleniyor. CHP'yi temsil edebilen isimlerin işbaşına gelmesi bekleniyor.

Fatih Çekirge (Hürriyet gazetesi yazarı):
- Bu çok kritik bir soru; yeni dönemde Deniz Bey teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısını kim ilan edecek? Önder Sav ve heyeti devam edecek mi, yeni bir isim mi gelecek? Çünkü bu pozisyondaki genel başkandan sonra en önemli, yetkili, güçlü kişi.

- Önder Sav ile devam ederse eski tas eski hamam devam ediyor demektir. Eğer değiştirirse o zaman anlayacağız ki, CHP seçimlere yeni bir misyon ve bakışla giriyor.

- Değişiklik olursa İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ihtimalini görüyorum. Ama, CHP'de Baykal'ın isteğinin dışında hiçbir şey olmaz.

Yavuz Oğhan:

- Gürsel Tekin cuma günü Ankara'daydı. Şu an İstanbul İl Kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor.