BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

2018 yılında internette en çok satın alınanlar

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de e-ticaret oldukça gelişmiş durumda. 2018 verilerine göre ise Türkiye'de internette en çok satın alınanlar belli oldu.

Abone ol

Türkiye’de 2018 yılı e-ticaret alışkanlık ve eğilimlerini açıklandı. Trend Raporu adıyla her 6 altı ayda bir yayınlanan raporda, Hepsiburada’dan alışveriş yapan müşterilerin en çok tercih ettikleri ürünlerden, en fazla arama yapılan kelimelere, yerli ve milli ürünlere artan ilgiye ve il ile yaşa göre eğilimlere kadar birçok bilgi paylaşıldı.

Türkiye en çok temel tüketim ve gıdaya harcama yaptı
2018 yılında Hepsiburada’dan en çok alışveriş yapılan ilk 5 kategori; Temel Tüketim ve Gıda , Sağlık ve Güzellik , Kitap , Anne Bebek ve Oyuncak ile Hırdavat oldu. 2017’ye göre ise sipariş adetlerinde en çok büyüme gerçekleştiren ürün kategorisi; Ofis Kırtasiye olurken, kozmetik, müzik ve bahçe kategorileri takip etti. 

En çok bebek bezi satın alındı
2018 yılının Hepsiburada trend verileri incelendiğinde en fazla talep gösterilen ürünlerin başında bebek bezi , toz deterjan , akıllı bileklik , bulaşık yıkama kapsülü ve şarj edilebilir diş fırçası olduğu belirtildi.

Hepsiburada e-ticaretin yıldız ürünlerinin belirlendiği yıllık trend raporu verilerinde, en çok satın alınan ürünün bu sene de bebek bezi olduğunu açıklandı. Hepsiburada trend raporubu yıl Hepsiburada platformu üzerinden yerli ve milli ürünlere olan ilginin yüzde 100’e yakın artış gösterdiğini ortaya koydu.

Adana ve Denizli... İnternette yapılan alışveriş sıklığını geçen yıla göre en çok artıran illeri açıklayan Hepsiburada sıralamayı; yüzde 104 Adana ve Denizli , yüzde 100 Malatya , yüzde 99 Kocaeli , yüzde 98 Diyarbakır yüzde 97 ile de Siirt , Aydın ve Trabzon şeklinde paylaştı.

Trend Raporu verilerine göre;
- En çok alışveriş yapılan günler: Cuma, Pazartesi
- En çok alışveriş yapılan saatler: 12:00 – 14:00 arası
- Her saniye 2 ürün satışı yapıldı
- 2018’de en çok 25-35 yaş grubu alışveriş yaptı.
- Platform içinde 1.236 bin kez avize ürünü arandı