BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  GÜNCEL

2018 LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimler MEB ne zaman açıklayacak?

LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimler 2018 listesi ne zaman yayınlanacak? Bugün LGS sonuçlarını öğrenen binlerce öğrenci LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimlere kilitlendi. TEOG sonuçları 2018 YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul ile aynı anda internethaber.com'da olacak.

Abone ol

2017 LGS YEP puanları ne zaman e-okul.meb.gov.tr adresinden açıklanacak? TEOG yerine getirilen bu sene ilk kez uygulanan LGS sonuçları bugün saat 16.00'da erişime açıldı peki LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman saat kaçta yayınlanacak?

LGS YEP puanları (LGS Yerleştirmeye Esas Puanlar) ile LGS 2018 yüzdelik dilimler listesi internethaber'de olacak.LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimlere göre öğrenciler lise tercihleri yapacaklar. Lise tercihleri için hayati öneme sahip olan LGS onuçları 2018 YEP puanları ve yüzdelik dilimlere öğrenciler e-okul.meb.gov.tr ile aynı anda internethaber.com'dan da ulaşabilirler. 

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek.zTercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.  Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

LGS LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK: Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak. Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

LGS TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK: Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.  Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ MOBİL GİRİŞ EKRANI 2018

Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İşte detaylar... İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir.