BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

2018 LGS sonuçları e-okul giriş lise sınav sonucu sorgulama sayfası

2018 LGS sonuçları e okul sistemi üzerinden saat 16.00'da açıklandı. MEB liseye geçiş sınavı (LGS) sonuçlarını sorgulamaya açtı. LGS sonucuna göre tercihler 2-3 Temmuz 2018 tarihleri arasında olacak. LGS yerleştirme kılavuzu ise en geç 2 iş günü içinde indirilecek.

Abone ol

LGS sonuçları meb.gov.tr adresinde e-okul sistemi üzerinden adayların sorgulama erişimine açıldı. 2 Haziran'da yapılan ve 8. sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı olarak girdiği LGS sonuçları bugüne ertelenmişti. MEB sayfasında öğrenciler sonuçları öğrenebiliyorlar.

MEB'den gelen son dakika LGS açıklamasında sonuçların saat 16.00'da görüntülenmeye hazır olacağı bildirilmişti. Saat 16.00 olduğunda da LGS sınav sonuçları sorgulama hizmeti devreye girdi. LGS sonuçları sadece internet üzerinden öğrenilebiliyor. Evlere ayrıca postayla LGS sonucu gönderilmeyecek. LGS sınavına 971 bin 657 öğrenci katılmıştı. Sınav sonuçlarının açıklanması 24 Haziran seçimleri sebebiyle bugüne ertelenmişti.

2018 LGS SONUÇLARI MEB SAYFASI LİNKİ TIKLAYIN

lgs sonuclari 2018 lgs sorgulamaLGS sınav sonuçlarının ardından LGS tercih kılavuzu da en geç 2 iş günü içinde erişime hazır hale getirilecek.

LGS sonuçları 2018 YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul'da

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak. Öğrenciler, aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre olacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.