BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

20 bin PKK'lı Türkiye'ye karşı mevzilendi!

Terör örgütü PKK Afrin’i ikinci Kandil’e çevirdi. 360 köy ve 8 bin 500 kilometre karelik yüz ölçümüne sahip ilçede eğitilmiş 20 bin terörist bulunuyor.  

Abone ol

PKK’nın ana üssü olan Kandil’den sonra örgütün en büyük kampı, Suriye’nin Halep iline bağlı Afrin kasabasında kuruldu. 20 binden fazla terör örgütü mensubunun Türkiye’ye karşı mevzilendiği Afrin’de Bülbül, Der Cimeyl, Meydanki ve Kefer Cenne, çok yönlü eğitimlerin gerçekleştiği terör kampları arasında. Kandil’den Akdeniz’e uzatılmak istenen terör koridorunun kritik kavşağında bulunan Afrin 2012 yılından bu yana bölücü örgütün işgali altında.

EN BÜYÜK TERÖR MERKEZİ

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, 360 köy ve 8 bin 500 kilometre karelik yüz ölçümüne sahip Afrin kasabası terör örgütünün en büyük merkezi olma özelliği taşıyor. Eğitim vergi, ekonomi, ticaret ve askerlik gibi konularda tamamen özerk hareket eden Afrin’de 20 bini aşkın eğitimli terörist bulunuyor. Afrin’de 150 kişilik Kandil kadrosu yönetimde her konuda söz sahibi. 2012 yılında Kandil tarafından görevlendiren Renas kod adlı PKK’lı teröristin Beşar Esed’in amcası Cemil Esed ile anlaşarak kurduğu yapı batılı devletlerin desteği ile her geçen gün büyüdü.

APO’NUN POSTERİNİ DAĞA KAZIDILAR

ABD’nin ısrarla PKK bağlantısı yok dediği PYD’nin Suriye genelinde ikinci en büyük kampı olan Bülbül Dağı’na dev Abdullah Öcalan posteri asıldı. 50 metre karelik Öcalan posterinin asıldığı dağ Afrin genelinde eğitimlerini tamamlayan tüm teröristlerin Apo posterinin önünde yemin ediyor.

TAKTİK HAMLE

PKK baskısından Afrin’i terk eden binlerce Türkmen, Arap ve Kürt’ten oluşan sivil ve askeri kurullar oluşturulması için harekete geçildi. Türkiye öncülüğünde başlatılan süreçle PKK mağduru bölge sakinleri siyasi, askeri düzeyde örgütleniyor. PKK mağdurları tarafından oluşturulan meclislerin terör örgütünün işgaline son verme adına önemli görev ifa edeceği belirtiliyor.

SINIRA DEV KULE İNŞA EDİLİYOR

PYD terör örgütü, Türkiye ve Suriyeli muhaliflere sınır noktalara dev kuleler inşa ediyor. Sevarra, Kefer Hasir, Kala Saman, Der Ballut, Burc Haydar, Gazzeviye, Beşamra bölgelerine inşa edilen kuleler ABD-Pentagon desteği ile yapılıyor. Örgut ayrıca Meydanki ve Kefer Cenne ve Raco’da 10’dan fazla yeralti tüneli kazdı. Türkiye’nin müdahale hazırlığına karşı Münbiç- Ayn-el Arap hattından Afrin’e silah, cephane ve militan desteği sürüyor.