BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.491,58
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

20 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim 10 bini kadrolu 10 bini de sözleşmeli öğretmen alacak.

Abone ol

Milli Eğitim'in toplam 30 bin kadro isteğine '20 bin' olarak cevap veren Maliye, bunun da 10 bininin kadrolu, 10 bininin de sözleşmeli öğretmen atamasında kullanılacağını bildirdi.

Mevcut sözleşmeli öğretmenlerden kadroya alınacakların yerine de yeni sözleşmeli öğretmenlerin atanacağı belirtildi. Milli Eğitim, Şubat 2007'de 10 bin kadrolu, 5 bin de sözleşmeli öğretmen atamıştı. Yıl sonunda yapılması planlanan atamalarla öğretmenliğe bu yıl 50 bin atama yapılmış olacak.

Bu arada hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de öğretmen adayları 1-2 Temmuz 2007'de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atamaları KPSS'den alınan puanlara göre yapıldığı için bakanlık hangi branştan kaç kişi alınacağını ve bunların taban puanını bu sınav sonuçlarına göre belirliyor. KPSS'nin erken açıklanması öğretmen atamalarının da erken yapılacağı anlamına geliyor. KPSS'nin önümüzdeki hafta açıklanması, öğretmen atamalarının ise ağustosun ikinci yarısında yapılması bekleniyor.

Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında branşların kontenjanlarının ise geçmiş atamalara yakın çıkacağı kaydediliyor. Milli Eğitim, en çok ihtiyaç duyduğu branştaki öğretmenliklere daha fazla kontenjan ayırırken, ihtiyacı az olan branşlara daha az kontenjan veriyor. Ağustosta da sınıf öğretmenliği başta olmak üzere İngilizce, bilgisayar, ilköğretim matematik ve Türkçe branşlarına ağırlık verileceği belirtiliyor.

İbrahim Asalıoğlu/Zaman