BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

20-30 yıl içerisinde sonsuz yaşamın formülü bulunacak

ABD’deki Silikon Vadisi'nde yer alan Singularity Üniversitesi’nin kurucusu Jose Luis Cordeiro önümüzdeki 20-30 yıllık süreç içerisinde sonsuza kadar yaşamanının formülünün bulunacağını dile getirdi.

Abone ol

ABD’deki Silikon Vadisi'nde yer alan  Singularity Üniversitesi’nin kurucusu Jose Luis Cordeiro önümüzdeki 20-30 yıllık süreç içerisinde sonsuza kadar yaşamanının formülünün bulunacağını dile getirdi.

Russia Today (RT)'ye konuşan gelecek bilimci, önümüzdeki 20-30 yıl içinde insanları gençleştirebilecek ve sonsuza kadar yaşatacak teknolojilerin geliştirilmiş olacağını kaydetti.

İnsan ömrünün yaş sınırının olmadığını dile getiren bilim adamı, "Vucüdumuzun sağlıklı olmasını sağlayarak daha uzun yaşayabiliriz, ama nihai hedefimiz sonsuza kadar yaşayabilme imkanını elde etmek' ifadesini kullandı. 

TELEPATİ YOLUYLA İLETİŞİM KURULABİLECEK

Ayrıca gelecekte insanların telepati yoluyla birbiriyle iletişim kurabileceklerini söyleyen Cordeiro, "Önümüzdeki dönemde telepati yoluyla iletişim kuruyor olacağız, yani bir beyin başka beyin ile direkt olarak iletişim kanalına girecek. Günümüzde kullandığımız sözel iletişim sistemi hiç te kusursuz ve etkili değil, buna ilkel teknoloji bile diyebilirim' diyerek sözlerine ekledi.

Cordeiro ayrıca yapay zekanın ileride insan zekası seviyesine ulaşacağı ve hatta üstüne çıkacağı tahmininde bulundu.