BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,91
ALTIN 2.386,65
HABER /  GÜNCEL

2 yaşında ama dahilerle aynı IQda

Bill Gates ve Stephen Hawking'le aynı IQ'ya sahip ve sadece iki yaşında. Bu küçük kız daha çok konuşulacak

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Tıpkı yaşıtları gibi minik, afacan bir kız çocuğu ama zekası ve algılama yeteneği Karina Oakley'i bir çok yetişkinden çok farklı kılıyor.

160 IQ'su ile Stephen Hawking'le aynı, Carol Vorderman'dan ise altı puan daha üst düzeyde zekasıyla Mensa'nın en genç üyelerinden oldu Karina.

Uzmanlar, hayal dünyası ve çok iyi kullandığı sözcükler nedeniyle, Karina'nın özel yetenekleri olduğunu söylüyor. Neredeyse üç yaşına basacak olan Karina, kendi yaşıtları içinde, beş yaşındaki çocuklarla eş değerde olan konuşma kabiliyeti ile de %0.03'lük oranın içinde yer alıyor.

Annesi Charlotte Fraser, bebekliğinden beri kızında olan farklılığı görebildiğini, ama bu kadarını kendisinin de beklemediğini söylüyor. Televizyonda çocuk dahilerle ilgili izlediği bir programdan sonra, kızını Profesör Joan Freeman'a götürerek onu test etmelerini istemiş ve Karina'nın müthiş IQ seviyesi böylece açığa çıkmış.

Profesör Freeman, önce minik kızla uzun uzun konuşmuş, ardından da 45 dakikalık bir teste tabi tutmuş. Bu testler sonucunda "mükemmel şekilde uyumlu ve kabiliyetli" dediği Karina'nın, Bill Gates ve Stephen Hawking ile aynı zeka seviyesine sahip olduğunu kanıtlamış.

                
Dünya'nın en ünlü fizikçileri ve teorisyenleri arasında olan Hawking ve Microsoft'un kurucusu Gates ile şimdiden eş tutulan Karina için, bir çok kişi şimdiden çok şey umuyor.

Mensa'nın şu anki en genç üyesi 156 IQ'suyla iki yıl, dört ay, iki haftalık olan Elise Tan-Roberts. Karina, ay farkıyla en genç üye ünvanını kaçırdı, ama en yüksek IQ'lu çocuk ünvanı şu an onun.