BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

2 otobüs saldırıdan kılpayı kurtuldu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısıyla ilgili olarak ''Şu an itibariyle 10 şehidimiz var. Bingöl'de 56, Muş'ta 8, Elazığ'da 4 ve Erzurum'da 2 olmak üzere toplam 70 yaralımız var'' dedi.

Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve askeri yetkililerle Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret ettikten sonra çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, menfur bir terör saldırısıyla karşılaştıklarını söyledi.

Saat 12.30 sıralarında Bingöl-Muş karayolunun Ağaçeli mevkisinde bir askeri konvoya saldırı gerçekleştiğini ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

''Bu askeri konvoy derken normal birliklerine dağıtılan veya hastaneden dönen silahsız askerlerin oldukları birlikler. Ama bir taraftan da zırhlı araçlarla belli bir konvoy eşliğinde hareketi sırasında bir roketli saldırıya uğradı. Maalesef şu an itibariyle 10 şehidimiz var. Bingöl'de 56, Muş'ta 8, Elazığ'da 4 ve Erzurum'da 2 olmak üzere toplam 70 yaralımız var. Yaralıları ziyaret ettim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, milletimizin başı sağolsun diyorum. Bu saldırı geçtiğimiz günlerde polisimize dönük bir saldırıdan sonra Bingöl'de gerçekleşen ikinci bir terör saldırısı oldu. Tabii terör darbe yedikçe, güçten düştükçe, aslında bu tür saldırılarla kendini göstermeye çalışıyor. Ama aslında bu saldırılar bir anlamda terör örgütünün acizliğini de gösteriyor. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, huzuruna dönük bu saldırılar hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Bizim aklımızı gönlümüzü devreden çıkarmayacak.

Aklıselim ve salim bir kalp içinde bu hadiselere sabır ve kararlıkla yaklaşacağız, en üst kararlılıkla terörle mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir şekilde bu saldırılar bizi yıldıramayacak. Bir taraftan da ülkemizi daha huzurlu daha iyi bir noktaya taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.''

Yılmaz, Bingöl coğrafyasında gerçekleşmesinin kendilerini ayrıca üzdüğünü, bir Bingöllü olarak buradan çıkardıkları sonucun özellikle terör örgütünün Bingöl halkının manevi değerlerine, milli değerlerine bağlı bir halk olarak sergilediği duruşun terör örgütünün daha fazla saldırmasına sebep olduğunu kaydetti.

Bingöl halkının dik duruşunu devam ettireceğini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:

''Bingöl halkı hiçbir şekilde terörden yılmayacak, ürkmeyecek, sinmeyecek ve hayatımızı devam ettireceğiz. Bunların bizim huzurumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Bütün güvenlik güçlerimiz de kurumlarımız da sivil toplumumuz da bütün kesimlerle bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Terör örgütü mensupları Bingöl'ün huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar. Taşkınlığa meydan vermeden ama onurlu, dürüst ve sağlıklı bir şekilde de tepkisini gösterecek. Yaralılarımızın durumu genelde iyi ama on civarında yaralımıza müdahale ihtiyaçları devam ediyor. Tabii bu olay gerçekleşir gerçekleşmez bütün ilgili birimlerimiz bu yönde bir çaba içerisine girdiler. Sonuç çıktığı zaman kamuoyuyla paylaşırız. Roketatar bir arabamıza isabet etmiş durumda. Diğer araçlarımıza isabet söz konusu değil patlamamış bir roketatar mermisi de söz konusu.''