BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.404,04
HABER /  GÜNCEL

2 laik, bir aklı karışık Çağlayanda

Çağlayan mitinginde Ahmet Hakan da vardı. Gezdi, gördü ve gözlemlerini aktardı. İlginç tespitler var.

Abone ol

Çağlayan mitingine katılanlar arasında Ahmet Hakan da vardı. Yanlarında Vatan yazarı Ruhat Mengi ve CHP'li Mustafa Özyürek te bulunuyordu.

Ahmet Hakan, bu tuhaf durumu sözleriyle özetledi. Mitinge gitme fikri yazardan gelmişti. Mitinge gidiyordu ama endişesini de gizlemiyordu:

"Nüansın hiç mi hiç hesaba katılmadığı şu kaotik atmosferin etkisi altına giren biri çıkıp da, "Sen ha! Seni gidi gri alanların prensi! Şimdi düştün elimize" diyerek bir efelenme içine girerse..."

Çünkü Mengi ve Özyürek rahattı. Mengi'yi laik kadınların ateşli mücahidesi olarak görüyordu. Özyürek te Kadıköy'e maça giden Aziz Yıldırım'ın rahatlığını gördü.

Ancak korktuğu gibi çıkmadı. Festival coşkusu içinde gördü. "Hoşgeldiniz Ahmet Bey" diyenler bile oldu. Yazarı en şaşırtan ise şu sözler oldu: "Şapkasında Atatürk fotoğrafı taşıyan bir vatandaşımız, kolumdan tutup usulca, "Sen bildiğin gibi devam et. Kimseye yaranamazsan da devam et" demesin mi?"

Gerçi orta yaşlı bir kadının bayrağı üzerine sallayıp "Satılmış medya! İmamlar dışarı" falan diye bağırması moralini bozmadı, aksine tebessümle cevap verdi.

Yazarın canını sıkan belki de tek kişi Tuncay Özkandı. Kalabalıktaki festival coşkusunu Özkan'da göremedi. Özkan'daki nefretin büyüklüğünü şu sözlerle özetledi:

"Belki de Genelkurmay bildirisi, kalabalık üzerinde bir parça etkili olmuştu.
Tuncay Özkan’ın durumu mu? Tanklar yürüse bile onun sakinleşmesi galiba mümkün olmayacak."