BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.476,77
HABER /  GÜNCEL

2. İmralı görüşmesine gidecek 2 isim

Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, İmralı'ya gidecek ikinci heyetin kimler olduğunu yazdı.

Abone ol

İkinci İmralı görüşmesine Ahmet Türk ile Selahattin Demirtaş gidecek. Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak ise PKK'lılarla kucaklaştığı için veto yedikleri iddia ediliyor.

Devletin terörü sonlandırma adına Abdullah Öcalan ile başlattığı yeni süreç devam ediyor. İkinci İmralı görüşmesine kimlerin gideceği merak konusuydu. Hatırlanacağı üzere ilk ziyarette Ahmet Türk ve Ayla Akat vardı. İşte bulanık görüntüyü Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can netleşirdi.

Son haftadaki gelişmelerden yola çıkan yazar, Ankara'da edendiği izlenimleri bugünkü köşesinde aktardı.

Diyarbakır'daki törenin Ankara'da olumlu karşılanması ve Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan'ın Star'daki yazısında verdiği iyimser mesajları tahlil eden Can'a göre Akdoğan, Öcalan ile İmralı’da başlatılan yeni çözüm sürecini hükümet açısından kavramsal bir zemine oturtmaya çalışıyor.

İKİ İSİM VETOLU

Yazar, Akdoğan'ın yazısından ikinci görüşmenin her an olabileceği izlenimini edindiğini belirtiyor. BDP'lilerin 4 kişiyle İmralı'ya gitmek istediğini sözlerine ekleyen yazar, Akdoğan'ın Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş'a övgü yağdırmasına dikkat çekiyor. "Görüşmeye Türk ve Demirtaş gidecek" diyen Can, nedenini de  şöyle açıklıyor:

(...)Bunun iki sebebi var. Bir, Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk PKK’lılarla kucaklaştıkları için devlet katında hâlâ ambargolular. Dolayısıyla ikinci heyette yer almaları bu aşamada pek mümkün görünmüyor. 

İki, cenaze töreninde en çarpıcı ve yapıcı mesajları Selahattin Demirtaş verdi. Demirtaş’ın konuşmasında sarf ettiği şu sözlere bir bakın: “Barışa susamış bu topraklar ellerini kollarını açmış, onurlu bir barışı beklerken, kimse bu halkı başka bir şeyle suçlamasın. Bizimle yüz yıllık Kürt sorununu müzakere ederek çözmek isteyenler bu halkın geniş yüreğine güvenebilirler. ‘Bu topraklara artık genç bedenleri değil savaş zihniyetini gömelim’ diyorsanız biz hazırız.

Şimdi tarihin bu en kritik dönemlerinde geleceğimizin, halkımızın geleceğinin belirlendiği günlerde eğer biz değerlerimize layık olmak istiyorsak yapacağımız şey sabırlı olmaktır.”