BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Hrant Dink mesajı!

BDP Hrant Dink'in ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak Hrant Dink'in ölümünün 6'ncı yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

İşte yayınlanan o mesaj;

Bugün; kendisini büyük bir hasretle ve özlemle andığımız Sevgili Hrant Dink’in katledilişinin 6’ıncı yıl dönümü.

O’nu aramızdan aldılar. O’nun şahsında demokrasiye ve barışa kurşun sıktılar. Sıkılan kurşunlarla halkların kardeşliğini hedef aldılar. Ama başaramadılar.

Çünkü; bir Hrant Dink öldürüldü, ama ardından milyonlarca Hrant Dink doğdu.

Fiziksel olarak aramızda olmasa da, anısıyla sonsuza kadar hem mücadelemizde hem de kalplerimizde var olmaya, yaşamaya devam edecektir.

YA SEV YA TERK ET ZİHNİYETİNİN KURBANI OLDU

Sevgili Hrant; halkların kardeşliğinin, barış içerisinde bir arada yaşamanın çok değerli bir sembolüydü. 301’inci maddeden yargılandı, karanlık odakların hedefi haline getirildi. “Ya sev ya terk et” zihniyetinin, ırkçılığın, nefret söyleminin kurbanı oldu.

Hrant, devletin takibi altında göz göre göre katledildi. Katledilmesine göz yumuldu, hatta Dink’in katledilmesine giden yoldaki taşlar bizzat kendisini hedef gösteren, takip eden, yine bizzat onu koruması gereken devlet birimleri tarafından döşendi, tetikçiler de bu yoldan ilerleyerek cinayeti gerçekleştirdi.

Resmi bütün kurum ve aktörler, hem cinayetin işlenmesinde, hem önlenememesinde, hem de faillerin ortaya çıkarılmamasında ortak sorumlulukları vardır.

Bu denli örgütlü ve organize bir saldırı karşısında mahkemenin örgüt bulamamış olması olayın üstünün örtülmesi çabasından başka bir şey değildir. “Örgüt yok” denilerek bu cinayet asla kapatılamaz. Nitekim Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı son tebliğnamede örgütün varlığını saptarken, cinayetin sıradan bir olay olmadığı tespitinin altını çizmiştir.

Şimdi bu gerçekler ışığında Dink cinayetinin tüm yönleriyle açığa çıkartılması, bu cinayeti organize eden, gerçekleştiren örgütün açığa çıkartılarak, güvenlik birimlerinden siyasete kadar uzanan tüm sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerekir.

Türkiye demokratik bir hukuk devleti olacaksa, Dink cinayetini aydınlatmak zorundadır.
Aksi takdirde ne toplumun ve kamuoyunun vicdanı rahatlatılır, ne de en önemlisi bu ve benzeri cinayetler önlenebilir.

Aradan geçen 6 yıla rağmen bu cinayet unutulmamıştır, gerçek sorumlular yargı önüne çıkartılmayana, adalet yerini bulmayana kadar da unutulmayacaktır.

Barış ve Demokrasi Partisi olarak Dink cinayetinin aydınlatılması için yürütülen adalet mücadelesini desteklemeye, bu konuda dayanışma içerisinde ve bu sürecin bizzat takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bir kez daha Sevgili Hrant’ı saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.