BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  GÜNCEL

19 Mayıs’a buruk kutlama

Adana’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla sadece Atatürk Anıtı’na çelenk konula...

Abone ol

Adana’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla sadece Atatürk Anıtı’na çelenk konularak kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının 95. yıldönümünde, Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak olan resmi törenler ve kutlamalar iptal oldu. Bayram nedeniyle Adana Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.
Tören, Türkiye Cumhuriyeti ve Soma şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi tarafından anıta çelenk konuldu. Daha sonra tören, hayatını kaybeden işçiler nedeniyle son buldu. Tören alanında binaların damlarına özel harekat polisleri yerleştirildiği görüldü.
Törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çok sayıda kamu kurum müdürü ve öğrenciler katıldı.
(İHA)