BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Parka gezmeye geldi can kurtardı

Adana’da parka gezmeye gelen bir kişi, Seyhan Nehri’ne düşen 6 yaşındaki çocuğu boğulmak üzereyken kurtardı. <br/>Edinilen bilgiye göre olay...

Abone ol

Adana’da parka gezmeye gelen bir kişi, Seyhan Nehri’ne düşen 6 yaşındaki çocuğu boğulmak üzereyken kurtardı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde meydana geldi. 6 yaşındaki Abdulhamit Toprak, ailesiyle birlikte parka oynamaya geldi. Bir süre kardeşleri ve arkadaşlarıyla oynayan çocuk, Seyhan Nehri kenarına geldi. Burada suya bakmak isteyen çocuk dengesini kaybederek nehre düştü. Bir kişi çocuğu kurtarmak için atladı ancak çocuğu kurtaramadı. Bu arada, parka arkadaşıyla birlikte gelen Yakup Poyraz (26) sesi duyarak nehre doğru koştu. Çocuğun suya batıp batıp çıktığını görünce nehre atladı. Bu sırada çocuğu kurtarmaya çalışan diğer şahıs da boğulmak üzere olduğu için o nehirden çıktı. Yakup Poyraz çocuğu kıyıya getirerek biraz güçte olsa çıkardı. Bir taraftan da ambulansa haber verildi. Bu arada çocuğu ailesi çimenlerin üzerine yatırıp başında ağlamaya başladı. Çocuğu kurtaran Poyraz ise sesi duyunca koştuğunu, çocuğu boğulurken görür görmez nehre atladığını belirterek, "Onu kurtaramasam vicdan azabından ölürdüm. Çocuğu kurtardığım için çok mutluyum. Ben insanlık görevimi yaptım. Çıkarmak biraz güç oldu ancak sonunda çıkardım. Benim çocuğum yok ama evliyim. Kim olsa aynısını yapardı" dedi.
Abdulhamit Toprak daha sonra yakınları tarafından parka gelen ambulansa götürüldü. Hastaneye kaldırılan minik çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)