BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Kaç çocuk gözaltın alındı?

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 13 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında polis güçlerinin gözaltına aldığı çocukların sayısı sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde 10 yaşındaki çocukları yaka paça gözaltına alma yetkisinin hangi yasa ile polis güçlerine verildiğini öğrenmek istedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının hangi gerekçelerle gözaltına alındığını soran Tanrıkulu, "Amacı sadece hukuki destekte bulunmak olan avukatların gözaltına alınmasıyla ilgili idari bir uygulama yapacak mısınız? İzmir de gözaltına alınan çocuğumuza polis tarafından fiziksel şiddet uygulandığı ve çocuğumuzun ağır hakaretlere maruz kaldığı doğru mudur? Polis güçlerine çocukları gözaltına alma talimatını çocuk ta olsalar kimsenin gözünün yaşına bakmayın talimatını kim /kimler vermiştir?" sorularını yöneltti.

Bu talimatı verenlerle ilgili adli ve idari işlem yapılıp yapılmayacağını soran Tanrıkulu önergesine, "13 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında Soma da görevlendirilen TOMA araçlarının sayısı nedir? 13 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında Soma ya sevk edilen polis ve askeri güçlerin sayıları nedir? 3 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında Soma da polis güçlerinin Vatandaşlarımıza karşı kullandıkları göz yaşartıcı gaz ve biber gazı kapsüllerinin miktarı nedir? 11- 13 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında Soma da gözaltına alınan kadın, erkek ve çocuk Vatandaşlarımızın sayısı nedir? 12- 13 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında Türkiye çapında Soma da yaşanan katliamı protesto ettikleri için gözaltına alınan kadın, erkek ve çocuk vatandaşlarımızın sayısı nedir?" sorularını da ekledi.