BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

18 yaş altı bu filmi izlemesin

Tüyler ürperten sahneler var. Sansürsüz film tartışma kornusu. Yönetmen kendi filminden çekindi ve yaş sınırına itiraz etti.

Abone ol

İngiltere'de bir korku filmine verilen yaş sınırlaması, yönetmenin kendisinin yeterli bulmaması üzerine yeniden değerlendirilmeye alındı.

İngiltere'de filmleri sınıflandıran ve gerektiğinde sansürleyen kurum olan British Board of Film Classification (BBFC), başlangıçta yönetmen Stephen Parsons'un korku filmi "Wishbaby" için 15 yaş sınırı koydu.

Ancak, işkence ve cinsel şiddet sahneleri içeren ve bir vahşet hikayesi olarak afişe edilen filmin yönetmeni Parsons, daha küçük yaştakilerin filmdeki sahneleri kopyalamasından endişelendi.

Bunun üzerine sansür kurumuna başvuran yönetmen, sınırın 18'e çıkarılmasını istedi. Yönetmen filmin sadece yetişkinler için olduğunu kesin bir dille ifade ediyor.

Filmin bir sahnesinde bir gencin gözünün kızgın demirle oyulduğu gösteriliyor. Bir diğerinde bir anne boğuluyor ve çekiçle öldürülüyor.

Filmin başrol oyuncuları Tiana Benjamin ve Fenella Fielding, filmin kara büyü konusunu işlediğini bunun yanı sıra aşırı şiddet ve sansürsüz seks sahneleri içerdiğini söyledi.

Film, gelecek ay DVD olarak piyasaya çıkacak ve yönetmen 12 ila 13 yaşlarındaki çocukların da filmi bir şekilde izlemesinden endişeli: "Kasıtlı olarak yetişkin seyirciye hitap edecek bir korku filmi yaptım. Eğer benim kızım 15 yaşında olsaydı bunu izleyebilecek olmasından kaygı duyardım."