BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

17lik suç makinasına 30 yıl hapis

Henüz 17'sinde ama karıştığı onlarca suç nedeniyle Adana'nın başına bela oldu. İşte o çocuğun tam 30 yıl ceza isteniyor.

Abone ol

Adana'da, seri gasp suçlarından 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan, Ankara Çocuk Islah Evi'nden kaçtığı belirtilen hükümlü, yakalandı.

Adana'da uygulama yapan ekipler, Ankara Çocuk Islah Evi'nden kaçtığı belirlenen M.D'yi (17) üzerinde uyuşturucu bulunduğu gerekçesiyle polis merkezine götürdüler.

Üzerindeki kimliğin de sahte olduğu belirlenen çocuğun gerçek kimliği bir polisin kendisini tanıması üzerine ortaya çıktı.

Yaşı 18'den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen M.D'nin, seri şekilde gasp olaylarına karıştığı gerekçesiyle yargılandığı, hakkında kesinleşmiş 30 yıl hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Gasp Büro Amirliği ekipleri de sosyal hizmetler uzmanı ve pedagog eşliğinde yapılan görüşmelere katılarak, M.D. ile ilgili inceleme yaptı. M.D'nin 12 Kasımda PTT Evleri Mahallesi'ndeki PTT Şubesinde gerçekleşen silahlı soygunla da ilgisi olabileceği belirtildi.

“Gasp” suçundan hükümlü çocuğun, bu olayla bağlantılı olup olmadığının belirlenebilmesi için savcılıktan ek süre alındığı öğrenildi.