BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

16. yüzyıldan kalan saatler sergileniyor

16. yüzyıldan kalan 800’e yakın saat, ‘Zaman Makineleri Sergisi’ ile meraklılarıyla buluştu.

Abone ol

Bursa’da 16. yüzyıldan bugüne kadar kullanılan bin 800’e yakın saat, ‘Zaman Makineleri Sergisi’ ile meraklılarıyla buluştu.

TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde yaklaşık bin 800 saat, 400 saat kutusu ve köstekten oluşan sergiye ziyaretçi akını sürüyor. Yüksek mimar Ali Naim Arnas’ın koleksiyonundaki saatlerin yer aldığı sergiye ilgi her geçen gün artıyor.

Fransız, İngiliz, Hollanda ve Amerikan saatlerinin yanı sıra ahşap, sanayi, cep, taksimetre, kol, çalar saat ve sarkaçlı gibi birçok saat çeşidinin yer aldığı sergi 1 yıl boyunca açık kalacak.

Saatlerin bugüne kadar geçirdiği safhaları anlatarak sergi hakkında bilgi veren TOFAŞ yetkilileri, sergide saatlerin zaman içerisindeki değişimini göstermek istediklerini ifade etti.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Her sene tematik sergiler açtıklarını ifade eden yetkililer, “TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi’dir. 2002 yılından bu yana 300 binden fazla kişinin ziyaret ettiği müzemizde binlerce yıl önce dönmeye başlayan basit bir tekerlekten, günümüz Türk otomotiv sanayine gelinceye dek geçirilen değişimin yansımaları mevcuttur. 2008 yılında restorasyonu tamamlanan Umurbey Hamamı’nda düzenlenen sergiler ile mekanın ruhunu canlı tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

ZAMANIN GERÇEK TANIKLARI

Yetkililer, müzede zaman içerisinde saatlerin değişimini göstermek istediklerini dile getirerek, “Bin 800’e yakın saatimiz mevcut. Yüksek mimar Naim Arnas’ın koleksiyonundan oluşan sergimizde, saat, efemera ve saatçi aletlerinden örnekler bulunuyor.

1630 yılından günümüze uzanan geniş bir zaman dilimini kapsayan sergimiz 21. yüzyıla kadar uzanıyor. Saatlerin zaman içerisindeki gelişimini rahatça gözlemleyebileceğiniz sergimizde kum ve güneş saatlerinin yanında özel ve dikkat çeken farklı parçalar da sergileniyor” açıklamalarında bulundu.