BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut 10 Dakikada Satılıyor

HelpA Akademi Genel Koordinatörü Psikolog Gülşah Sam Orhan, konut satışındaki etkili noktaları açıkladı.

Abone ol

HelpA Akademi Genel Koordinatörü Psikolog Gülşah Sam Orhan, “Etkili bir satışın gerçekleştiği süre 10 dakikadır. 10 dakikanın üstündeki çaba yararsızdır” dedi.

Ankara ekonomisini sırtlayan İnşaat sektöründe profesyonelleşen firmalar satış konusunda uzmanlardan destek alıyor. Satış koçları, dev firmaların satış ekibine doğru hamleleri aktarırken, müşterilerin de doğru eve sahip olmalarına dolaylı yoldan katkı sağlıyor.

İlk çıkış tarihi 1840 yılına dayanan "koçluk" mesleği günümüze kadar uzanan süreçte artık sektörlere göre farklılık gösteriyor. Hem bireysel hem de kurumsal olarak yararlanılabilen koçluk eğitimini birçok kuruluş tercih ediyor. Kazanç sıralamasında ilk sıralarda yer alan aralarında başta "Microsoft, General Motors, ConocoPhilips" dahil birçok Kurum ve kuruluşun tercih ettiği koçluk hizmeti, son dönemde birbirinden güzel büyük Konut projelerinin yer aldığı Ankara'da da sektöre girdi.

Başkent'te koçluk eğitiminin önde gelen kuruluşlarından HelpA Akademi'nin Konut Sektörü üzerine geliştirdiği satış koçluğu eğitimine ilk dahil olan firmalar, Ankara'nın en gözde ve tercih edilir projeleri Uptown İncek ile İncek Prestij oldu.

HelpA Akademi Genel Koordinatörü, Psikolog Gülşah Sam Orhan, seminerlerinde, satışın bir nevi seans olduğunu, her satıcının ilk olarak duygu satacağını kaydetti.

İlk etapta yüzde 70 reddediliyorlar

İstatistiklere göre satış personelinin satış sırasında ilk etapta yüzde 70 oranında reddedildiğini ancak, müşterinin zihnine doğru mesajlar verilirse yüzde 30 oranında tekrar geri geldiğini söyleyen Orhan, geri gelenlerin yüzde 15'inin ise alım yaptığını kaydetti.

Müşterilere dolaylı sorulan soruların Satışta çok etkili olduğunun altını çizen Orhan, dolaylı yoldan kesinlikle yanıt verilmemesi gerektiğini savundu. Helpa Akademi Kurucusu, "Satışta gözlem çok önemli bir yetenektir. Bazı kilit cümleler yarım saat ya da bir saatlik uzun uzun anlatımlardan daha etkilidir. Etkili bir satışın gerçekleştiği süre 10 dakikadır. 10 dakikanın üstündeki çaba yararsızdır. Detaylara boğulmayın. Bu müşterileri sıkar" dedi.

Ön yargılara da vurgu yapan Orhan, bir müşteri kapıdan girer girmez alıp almayacağını, "ben hemen anlarım" diye kesinlikle düşünmemek gerektiğini vurgulayarak, "Bu bir önyargıdır. Ve önyargılar satışın önündeki en büyük engeldir" diye konuştu.

İncek Prestij ve Uptown İncek Konut Projelerinin satış temsilcileri, eğitim çalışmalarının önemine işaret ederek, aldıkları eğitimin kendilerini daha da geliştirmenin yanı sıra müşterileri de doğru yönlendirmelerine katkı sağlayacağını kaydettiler.