BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.469,80
HABER /  GÜNCEL

15 yaşındaki kızına zorla fuhuş yaptırdı

Tekirdağ'da 15 yaşındaki kızına alkollü mekanlarda zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen anne tutuklandı.

Abone ol

Tekirdağ'da 15 yaşındaki kızına alkollü mekanlarda zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen anne tutuklandı.

Olay, gece sabaha karşı 155 Polis imdat telefonuna bir kadının zorla arabaya bindirilip kaçırıldığı yönünde gelen ihbarıyla ortaya çıktı.

S.A.(42) adlı kadının, G.B.(15) isimli kızını alkol içilen mekanlarda ayarladığı müşterilere para karşılığı zorla fuhuş yaptırdığı iddia edildi. Anne S.A. Tekirdağ Hayrabolu'dan ayarladığı H.S.(33), V.A.(34) ve B.İ.(35) adlı 3 şahıs ile birlikte kızının bulunduğu Yeniçiftlik beldesine geldi. Burada bir çay bahçesinde alkol alıp eğlendikten sonra 15 yaşındaki kızı G.B.'yi zorla 3 şahsın aracına bindirdi. Araç Tekirdağ'a doğru yola çıktığı sırada kızın zorla araca bindirildiğini gören biri 155 Polis imdat telefonuna ihbar etti.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Çarşı Polis Merkezi ekipleri kent girişinde barikat kurarak aracı durdurdu. G.B., polislere "Beni annem zorla erkeklere pazarlıyor, kurtarın" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine araçta bulunan anne S.A., H.E., V.A. ve B.İ. gözaltına alındı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, cinsel taciz, fuhuşa teşvik' suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konuldu.

3 ŞAHSIN EŞLERİ ADLİYE DIŞINDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Tekirdağ Adliyesi'nde görülen dava sürerken dışarıda ise küçük yaşta çocukla fuhuş yaptıkları iddiası ile tutuklanan H.S., V.A., B.İ.'nin eşleri bir yandan göz yaşları içinde ağlarken, bir yandan da "Biz bilseydik böyle işler yaptıklarını, dışarı bırakmazdık, eve kilitlerdik." diye feryat etti.

Annesinin zorla para karşılığı fuhuş yaptırdığı 15 yaşındaki G.B. ise Tekirdağ'da bulunan çocuk yetiştirme yurduna yerleştirildi.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA GÖRÜLMEMİŞ İŞKENCE

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Tekirdağ'da, sevgilisinin 5 yaşındaki kızının vücudunu ısıran ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen erkek ile bu yaşananlara göz yumdukları öne sürülen babası ve kardeşi tutuklandı.


Tekirdağ'da ortaya çıkan olay, alınan bilgilere göre şöyle gelişti: "A.A. (19) lunaparklarda dönme dolapların ve benzeri makinelerin tamir işlerini yapıyordu. Bundan bir ay önce İzmir'de bir lunaparkın tamir işini alarak İzmir'e giden A.A., burada kaldığı bir haftalık sürede E.T. (24) adlı kadınla tanıştı, daha sonra Tekirdağ'a döndü. E.T., bir süre sonra A.A.'nın peşinden, 5 yaşındaki, önceki eşinden olma S.N.T.'yi de alarak Tekirdağ'a geldi. İddiaya göre A.A., E.T.'yi, ailesi ile yaşadığı eve götürdü ve babasına, E.T.'nin İzmir'den geldiğini, dul olduğunu ve kendisi ile kalacağını söyleyerek ikna etti."

VÜCUDUNUN HER YERİNİ ISIRMIŞ

İzmir'den gelerek Tekirdağ'da A.A.'nın yanında kalmaya başlayan E.T., ifadesinde, bundan 10 gün önce A.A.'nın çocuğuna ve kendisine kötü davranmaya başladığını, daha çok kızı S.N.T.'nin vücudunun çeşitli yerlerini ısırmak sureti ile çürükler içinde bıraktığını ve ayaklarına kaynamış su döktüğünü iddia etti. E.T., bütün bu vicdansızlığa engel olamadığını, çünkü A.A.'nın kendisine 'polise şikayet edersen ikinizi de öldürürüm' diye tehdit ettiğini iddia etti. Talihsiz minik S.N.T.'nin, ağlayarak 'bunları bana A.A. amca yaptı' dediği belirtildi.

CİNSEL İSTİRMAR İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

İddiaya göre, talihsiz S.N.T., yapılan muayenesinde popo ve cinsel organında da ısırık izleri olduğu, yanakları kolları ve bacaklarında ağır morluklar olduğu minik S.N.T.'nin çektiği işkence, çığlıklarını komşuların duyup polisten yardım istemeleri sonucu ortaya çıktı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, gece saat 01.30 civarında gelen ihbar doğrultusunda savcılıktan aldıkları arama kararı neticesinde eve girdiklerinde çarpıcı gerçekle karşılaştılar, ardından iki kişi, A.A. ve E.T. gözaltına alarak emniyette sorguya alındılar.

TALİHSİZ ÇOCUK DEVLETİN KORUMASINDA

Yaşanan acı olaydan sonra polis, hastanede tedavisi devam eden ve durumu ağır olan S.N.T.'ye bizzat nezaret ederek, devletin şefkatini gösterdi. S.N.T.'nin, anneden alınarak yetiştirme yurduna yerleştirileceği öğrenildi.

ZANLININ BABA VE KARDEŞİ SUÇA TEŞVİKTEN TUTUKLANDI

Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan A.A., bunları anne E.T.'nin yaptığını iddia etse de çıkarıldığı adli makamlarca, aynı evi paylaştıkları baba Y.A. ve kardeşi M.A., suça teşvik etmek, göz yummaktan; A.A. ise küçük yaşta çocuğa eziyet ve cinsel istismar suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne sevk edildiler.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'den Tekirdağ'a, beş yaşındaki kızı S.N.T.'yi alarak gelen E.T.'nin İzmir'de evlendiği, ancak kızı S.N.T.'ye hamile iken, 5 yıl önce şiddetli geçimsizlik sebebi ile eşinden ayrıldığı, fakat resmiyette hala evli olduğu öğrenildi.

 

GÖZÜ DÖNMÜŞ KOCA DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de bir kişi, tartıştığı eşini başından tabanca ile vurarak ağır yaraladıktan sonra aynı silahı kendi kafasına ateşleyerek intihar etmek istedi. Ağır yaralanan karı koca, ayrı ayrı hastanelerde tedavi altına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olay, gece saat 01.00 sıralarında merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi Çiğdem Apartmanı 3'üncü kat 5 numaralı evde meydana geldi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalıştığı öğrenilen Muammer Veriralmaz(50), eşi Fatma Veriralmaz(48) ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı.

Çıkan tartışma sonrası öfkesine hakim olamayan Muammer Veriralmaz, kendisine ait ruhsatlı tabancası ile eşinin başına ve vücudunun çeşitli yerlerine bir kaç el ateş ettikten sonra aynı silahı kendi kafasına dayayarak ateşledi. Silah sesini duyan komşularının ihbarı ile olay yerine gelen polis ekipleri, karı-kocayı evin oturma odasında kanlar içinde buldu. Ağır yaralanan çiftlerden Muammer Veriralmaz, ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne, eşi Fatma Veriralmaz ise Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çiftin durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, 3 boş kovan bulurken, komşuları çiftin sürekli tartıştıklarını söyledi. Öte yandan çiftin 3 çocuğunun da olay anında evde olmadıkları öğrenildi..Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE TACİZ SKANDALI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

 [PAGE]

Öğretim üyesi S.T. hakkında, öğrencisine 'cinsel taciz'de bulunduğu iddiasıyla 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi S. T. (33) hakkında aynı üniversitede öğrenim gören Y.N.A. (22) adlı kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 1 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

3 AY ÖNCE DE ÇETE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli S.T.'nın İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce 3 ay önce bir suç örgütüne yönelik operasyonda 27 kişiyle birlikte gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi.

"ÖĞRENCİYLE CİNSEL İÇERİKLİ KONUŞMA" İDDİASI
Şüpheli T'nin, söz konusu operasyon kapsamında mahkeme kararı ile telefonunun dinlendiği ve bu telefon görüşmelerinde aynı üniversitede öğrenim gören müşteki Y.N.A.'yı 2 kez arayarak cinsel içerikli ve taciz içeren konuşmalar yaptığı ifade edildi.

"BURS İÇİN YARDIM İSTEDİ"
Mağdur Y.N.A.'nın İngilizce bursu alması konusunda şüpheliden yardım istemek için odasına gittiği ve burada şüphelinin konuyu değiştirerek mağdurdan hoşlandığını ve lakayt tavırlar sergilediği belirtilen iddianamede, sonraki günlerde şüphelinin bu tavrından vazgeçmeyip devamlı telefonla aradığı belirtildi. Şüpheli S.T'nin kendisinden hoşlandığı yönündeki beyanlarını sık sık tekrarladığı bu nedenle müşteki A.'nın o dönemde zor günler geçirip derslere gitmemeye başladığı, bunalıma girdiği ve intiharı düşündüğü anlatılan iddianamede, şüphelinin sürekli cinsel söz ve davranışlarla "vücut dokunulmazlığını ihlal edecek düzeye ulaşmadan" müştekiye karşı cinsel taciz suçunu işlediği iddia edildi.

3 YIL 9 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ
Şüpheli ST hakkında "cinsel taciz" suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

ÇETE OPERASYONU
S. T. Mart ayında aralarında "Hanımağa" lakaplı eski polis memuru Güniz Akkuş'un da bulunduğu 27 kişiyle birlikte Sarı Ömer lakaplı Ömer Sundura'nın elebaşılığını yaptığı belirtilen çeteye yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. T. savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

ANAOKULU ÖĞRENCİSİNE İNANILMAZ CEZA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kamu kreşinde inanılmaz uygulama: 5 yaşındaki çocuğa bir ay uzaklaştırma cezası verildi. Baro, yaşananların çocuk haklarına aykırı olduğunu savundu.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kurumun kreşinde eğitim gören 5 yaşındaki Y.G.'ye, yaramazlık yaptığı, başka çocukları rahatsız ettiği gerekçesiyle 1 aylık uzaklaştırma cezası verdi. Bunun üzerine Y.G.'nin ailesi, kreş yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AİLE ŞİKAYETÇİ

Çocuklarının kreşten uzaklaştırılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yöneticiler hakkında, "Kasten yaralama, görevi kötüye kullanma, eğitim ve öğretimin engellenmesi" gerekçesiyle avukatları Nimet Handan Doğan aracılığı ile şikâyet dilekçesi veren aile, şu iddialarda bulundu: "11 Mart 2011 tarihinde çocuğumuzu almaya giden dede Halil G., çocuğu kreşin kapısının önünde ağlar bir halde hem de yalnız başına bulmuştur. Kendisine ne olduğunu sorduğunda ise öğretmenin kendisine ceza verdiğini yüzünü duvara sürttüğünü söylemiştir. Çocuğun neden bu halde bırakıldığını kimse açıklamaya bile tenezzül etmemiştir.

TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Aileye kreşin bağlı olduğu kurum tarafından 17 Mayıs 2011 tarih ve 32 olur yazısı ile 'Oğlunuz Y.G.'nin Çocuk Bakımevi yönergesinin 13. maddesi (1) B bendi gereği 1 ay süreyle getirilmemesi hususunu rica ederiz' yazılı tebligat gönderilmiştir. Çocuk 2 yıldır aynı kreşe gitmektedir. Hiperaktif ve otistik değildir. Sıkıntı varsa bizi zaten bir psikoloğa yönlendirirlerdi."

KREŞ:ARKADAŞLARI İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

YÖNERGEYİ uyguladıklarını belirten kreş yöneticileri, "Burası çok iddialı bir kreştir. Sürekli denetimler yapılır. Çocuğumuz diğer arkadaşlarına zarar vermeye başlamıştır. Başka bir çocuğu yastıkla boğmaya çalışmıştır. Burada eğitim gören 70 çocuk var. Aileler imza toplayıp çocuğun uzaklaştırılmasını talep etti" dedi.

BARO: ÇOCUK HAKLARINA AYKIRI

Cezanın, İnsan haklarına ve uluslararası çocuk haklarına aykırı olduğunu savunan Ankara Barosu Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu olayın takipçisi olacaklarını söyledi. 

HAVAİ FİŞEK OYUNU YANGINLA BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, havai fişekle oynayan çocuklar, bir evin yanmasına ve üç kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Olay, Bağlarbaşı Mahallesi Kent Konut Sitesi arkasında meydana geldi. Bir grup çocuğun patlattığı havai fişek, A blok 4. katta oturan Halime Selçuk'a ait dairenin açık penceresinden içeri girerek yangına sebebiyet verdi.

İçerde kimsenin bulunmadığı dairede çıkan yangın itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü. Üst katta oturan Bilici ailesinin 3 ferdi dumandan zehirlendi. Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet, Sıdıka ve Bora Bilici tedavi altına alındı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor
 

TÜRK ŞÖFÖRÜN KORKUNÇ ÖLÜMÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Türkiye ile Kuzey Irak arasında kamyonculuk yaparak geçimini sağlayan Cizreli şoförlerden İbrahim Kalaycı, Dohuk kentinde geçirdiği trafik kazasında feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden Irak'a dökme çimento taşıyan TIR şoförü 29 yaşındaki İbrahim Kalaycı, Irak'ın Dohuk kenti yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında feci şekilde yaralandı.

Cizre'den Irak'a bundan bir hafta önce dökme çimento taşıyan İbrahim Kalaycı'nın kullandığı araç Irak'ın Zaho ile Dohuk kentleri arasındaki kara yolunda zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazaya karışan araçlardan birinin benzin yüklü olmasından dolayı çıkan yangında araçlar yanmaya başladı. Kazadan sonra yanmaya başlayan aracından atlayarak olay yerinden kaçmaya çalışan Cizreli şoför İbrahim Kalaycı feci şekilde yaralandı.

4 Iraklı şoförün de hayatını kaybettiği trafik kazasında feci şekilde yaralan Kalaycı, Irak'ta yapılan tedaviden sonra Türkiye'ye gönderildi. Kara yolu ile Habur Sınır Kapısı'na getirilen Kalaycı, Cizre Devlet Hastanesi'ne ait ambulansla Cizre Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırıldı.

Cizre'de yapılan tedaviden sonra hayati tehlikesi bulunan genç şoför Ankara'ya sevk edildi. Kalaycı, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede doktorların bütün müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. 6 ay önce evlendiği belirtilen Kalaycı'nın cenazesi yakınları ve Cizreli vatandaşlar tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan Kalaycı ile birlikte 4 Iraklı şoförün hayatını kaybettiği kazanın görüntülerini arkadaşları cep telefonları ile görüntülerken, çekilen görüntülerin dehşet verici boyutta olduğu görüldü. 

YOLCU OTOBÜSÜ DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]İzmir-Aydın otobanında yolcu otobüsü ile kamyonetin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Aydın'dan İzmir yönüne gelen Tanju Biba'nın kullandığı 16 KK 316 plakalı yolcu otobüsü, Torbalı ilçesi yakınlarında, otobanda aynı yöne giden İlhan Akdemir (53) idaresindeki 09 DV 893 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, kamyonet sürücüsü Akdemir olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan otobüs yolcularından Orhan Akdemir, Hediye Dalgın, Sedat Altun, Burcu Özcan, Mehmet Yılmaz, Hüseyin Yalçınkaya, Emrah Yeşilyol ve Azize Gecegir, Torbalı Devlet ve Nazilli Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor

TACİZ İDDİASINDA İKİNCİ DALGA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Gazipaşa İlçesi'nde 14 yaşındaki S.B. adlı kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 2 kişinin tutuklanması ardından, aralarında Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı R.S.'nin de bulunduğu 7 kişi daha gözaltına alındı.

lçede geçen cumartesi günü S.B. adlı kız öğrenciye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla banka müdürü C.G. ve emlakçı S.C.'nin tutuklanması ardından, polis dün gece 7 kişiyi daha gözaltına aldı. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt'un bizzat yürüttüğü soruşturma kapsamında polis, Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde operasyon yaptı. Operasyonda, aralarında Gazipaşa Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP'li Meclis Üyesi 42 yaşındaki R.S., Gazi Mahallesi Muhtarı 37 yaşındaki Ş.L., market işletmecisi 30 yaşındaki C.Y., 40 yaşındaki B.A.Ş., 31 yaşındaki H.K., 25 yaşındaki S.Y. ve 17 yaşındaki H.C.E. gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

OLAY

S.B.'ye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddia edilen 12 şüpheli, Antalya İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince 25 Haziran'da Gazipaşa'da gözaltına alındı. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt'un bizzat yürüttüğü soruşturmada 12 şüpheliden, emlakçı S.C., banka müdürü C.G., yerel gazete sahibi Y.K., işadamı A.B. ve H.S. tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, küçük yaştaki kız çocuğunu cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle banka müdürü C.G ve emlakçı S.C.'yi tutukladı. Diğer 3 şüpheli ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

DOÇENTİN ÇÜRÜMÜŞ CESEDİ EVİNDE BULUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bursa'nın İznik İlçesi'nde yalnız yaşayan, psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü eski öğretim üyesi 46 yaşındaki Doç.Dr. Hakkı Ersin Özbakır, evinde ölü bulundu.

Nüzhetiye Köyü yakınlarındaki evinde yalnız yaşayan Doç.Dr. Ersin Hakkı Özbakır'dan 15 gündür haber alamayan komşuları, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri, evin mutfak bölümünde Özbakır'ın çürümüş cesedini buldu. Özbakır'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

5 yıldan bu yana Nüzhetiye Köyü'nde yaşayan Özbakır'ın eşinden boşandığı için psikolojik sorunları bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.