BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz tanığı anlattı: 'Yat tankın önüne seni ezeceğim'

Darbe girişiminin yaşandığı gece askeri araçları TEM otoyolunda durduran vatandaşlardan tanık Murat Severoğlu "Darbe girişiminin yaşandığı gece TEM otoyolunda askeri birlikleri durdurarak darbeyi engelledik. Bir binbaşı orada tehditler savuruyordu" dedi.

Abone ol

KIRKLARELİ'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan konvoyu TEM otoyolunda durduran vatandaşlardan tanık Murat Severoğlu, ''Darbe girişiminin yaşandığı gece TEM otoyolunda askeri birlikleri durdurarak darbeyi engelledik. Bir binbaşı orada tehditler savuruyordu. 'Biz buraya ölmeye geldik' dediğimde binbaşı 'Yat tankın önüne seni ezeceğim, ben bu darbeyi gerçekleştireceğim' şeklinde söylemlerde bulundu'' dedi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan onuncu duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 38'i tutuklu 81 sanık hazır bulundu. 

Duruşmada yarbay Çiçek ile binbaşı Servet Arslan mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı.

Daha sonra duruşmada ifadesi alınan tanık Murat Severoğlu, darbe girişiminin yaşandığı gece askeri birlikleri TEM otoyolunda durdurduklarını söyledi.

Askeri personelin vatandaşları çok kez tehdit ettiğini ileri süren Severoğlu, bir binbaşının emri ile askeri araçların silahlarının vatandaşların üzerine döndürüldüğünü iddia etti.

İfadesinde binbaşının ''Askeri araçların önünde durmayın, araçları buradan ilerleteceğiz'' dediğini öne süren Severoğlu, ''Askeri araçları durdurduğumuzda araçların üzerilerinde askerler vardı. Onlara sürekli emir veren bir binbaşı vardı, ancak karanlık olduğundan bu binbaşının yüzünü göremedim. Darbe girişiminin yaşandığı gece TEM otoyolunda askeri birlikleri durdurarak darbeyi engelledik. Bir binbaşı orada tehditler savuruyordu. 'Biz buraya ölmeye geldik' dediğimde binbaşı 'Yat tankın önüne seni ezeceğim, ben bu darbeyi gerçekleştireceğim' şeklinde söylemlerde bulundu'' şeklinde konuştu.

Binbaşıya darbeyi gerçekleştiremeyeceklerini ifade ettiğini belirten Severoğlu, binbaşıyı Cumhuriyet başsavcısı ile emniyet müdürünün kışlaya dönmeleri yönünde ikna etmeye çalıştıklarına şahit olduğunu anlattı.

Severoğlu, binbaşının vatandaşlara sürekli tehditlerde bulunduğunu öne sürerek, binbaşının 'Gerekirse bu darbeyi gerçekleştirmek için askerlere vur emri veririm' dediğini duyduğunu anlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece askeri personelin üzerinde hücum yeleklerinin bulunduğuna dikkat çeken Severoğlu, ''Askerlerin ellerinde silahları vardı. Ben o gece askeri araçlara bedenimi siper ettim'' dedi.

Tutuklu sanıklardan Ramazan Öztürk'ün 'O gece oraya gelen vatandaşların para aldığı söyleniyor, siz de para aldınız mı?' sorusuna Severoğlu, ''Ben vatanımı parayla sevecek ve satacak kadar şerefsiz değilim. Ben oraya para için gelmedim'' şeklinde cevap verdi.

Severoğlu'nun ifadesinin çelişkili olduğunu ileri süren sanık avukatlarından Pınar Dündar ise tanık hakkında yalan tanıklıktan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.