BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'dan son dakika acı haber geldi

DİYARBAKIR'da PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda gelen son dakika haberine göre bir uzman çavuş şehit düştü.

Abone ol

LİCE'de 3 gündür süren operasyona ilişkin TSK'dan son dakika açıklama geldi. 8 bin personelin katıldığı dev operasyonda bugün PKK'lılarla sıcak temas sağlandığı 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca TSK bombalı saldırıda kullanılacak aracın da imha edildiğini bildirdi.

Ayrıca güvenlik kaynakları Lice'de sürdürülen operasyonda bir uzman çavuşun şehit olduğunu açıkladı.

Güvenlik güçlerinin, Diyarbakır ve Bingöl kırsallarında terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarında 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan sığınakları tespit ve imha etmek için başlatılan müşterek operasyonda 6 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Operasyon kapsamındaki arama tarama çalışmalarında, 6 kalaşnikof piyade tüfeği ile bunlara ait 11 şarjör, 120 fişek, 2 M-16 piyade tüfeği, biksi makineli tüfek, kanas keskin nişancı tüfeği, av tüfeği, 3 tabanca ile buna ait 2 şarjör, 10 fişek, 7 el bombası, 20 kilogram amonyum nitrat, 431 kilogram esrar, bombalı saldırı eylemlerinde kullanılmak üzere gasbedilmiş ve sahte plakalı takılmış araç ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Ayrıca teröristlerce döşenen 3 el yapımı patlayıcı ile bombalı saldırı gerçekleştirmek için hazırlanan araç, güvenlik güçlerince imha edildi.

1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir asker şehit oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında barınan, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti gerçekleştirenler arasındaki bağın somut delilleriyle ortaya konulması, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucular ve bunları gizleyenlerin bulunması amacıyla  7 bin güvenlik personelinin katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu" sürüyor.

Operasyonda bir asker yaralandı.

Yaralı asker kaldırıldığı Diyarbakır'daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

Bölgede operasyon devam ediyor.