BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Neden kavga edeyim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Sakarya'da Atatürk Spor Salonu'nda 5 bin kadınla buluştu.

Sakarya'daki Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu niye kavga etmiyor?' Niye kavga edeyim? Annemden babamdan kavga yapmayı öğrenmedim. Annem de babam da bana sevgiyi öğretti'' dedi.

Buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu özetle şu ifadeleri kullandı:

''Anneler çocuklarının ellerine kına yakıp askere gönderiyorlar. Annelerin yüreği hop hop ediyor acaba bir şey oldu mu? Biz bu ülkede huzur barış istiyoruz, bu ülkede ayrılık gayrılık olmasın istiyoruz. Bu kadar acı derdimiz var çocuklarımızı El Bab'a gönderiyoruz. Yüreği yanan anne yüreği yanan baba. Bizi ayırmak istiyorlar.

''ANNEM BABAM BANA SEVGİYİ ÖĞRETTİ''

Diyorlar ki Kılıçdaroğlu niye kavga etmiyor? Niye kavga edeyim? Annemden babamdan kavga yapmayı öğrenmedim annem de babam da bana sevgiyi öğretti güzelliği öğretti. Çıkıyor iktidar kanadından birisi 'Hakaret ediyoruz yine kavga etmiyor' diyor. Niye kavga edelim? Eğer bu ülkede yaşıyorsak hem benim için hem benim gibi düşünmeyen insanlar için demokrasi gereklidir.

''NASIL OLUR DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E BİLE VERİLMEYEN YETKİLER BİR KİŞİYE VERİLMİŞ OLACAK?''

Sandığa giderken oyunuzu kullanırken kendinizi düşünün ailenizi vatanınızı düşünün bu cumhuriyet sıradan bir cumhuriyet değildir. Binlerce şehidimiz var gazimi var cumhuriyeti kurarken nasıl olur da Mustafa Kemal Atatürk'e bile verilmeyen yetkiler bir kişiye verilmiş olacak?

''BU YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN FRENİ YOK BALATASI DA YOK''

Siz bir soru sormak isterim sevgili anneler nereye gideceğini bilmediğini bir arabaya çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gideceğini bilmediğini bir uçağa çocuklarınızı bindirir misiniz? Freni olmayan bir kamyona biner misiniz? Bu yapılan değişikliğin freni yok balatası da yok. Çünkü bir kişi her şeye yetkili. Şu anda Türkiye'de nereye giderseniz gidin anneler endişeli huzursuz. Anneler kaygı içinde. Bütün annelerin güldüğü bir Türkiye'yi özlüyoruz.

''KEYFİNE BAĞLI, DAYISININ OĞLUNU TORUNUNU BAŞKAN YARDIMCISI YAPABİLİR''

''Hayır' çıkarsa kaos olur' diyorlar sakın bunlara inanmayın. Neden? 'Hayır' çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı zaten yerinde Sayın Binali Yıldırım yerinde TBMM yerinde parlamento çalışıyor. Biz parlamentoda çalışacağız. Niye kaos olsun? Ama 'Evet' çıkarsa sonu belli olmayan bir yola Türkiye sürüklenmiş olacak. Size bir soru anayasa değişikliğinde başkanın kaç yardımcısı olacak bilen var mı? Ben de bilmiyorum. İstediği kadar başkan yardımcısı olacak. Kimler başkan yardımcısı olacak? Bilen var mı? Emin olun ben de bilmiyorum başkanın keyfine bağlı dayısının oğlunu torununu yapabilir askerlikten muaf da tutabilir. Böyle bir düzen adil bir düzen midir?

''1980 ÖNCESİ TÜRKİYE'DE DE OLUYORDU NEDEN ŞİMDİ OLMUYOR?''

Annemden kavgayı öğrenmedim tam tersine 'Kavga etme' derdi, babamdan da öğrenmedim. Benim söylediklerime zaman zaman karşı taraftan itirazlar geliyor. Niye biz de onların arzu ettikleri televizyon kanalında yan yana gelip konuşmuyoruz? Uygar insanlar gibi. Japonya'da olur Fransa'da olur İngiltere'de olur 1980 öncesi Türkiye'de de oluyordu neden şimdi olmuyor. Hatta şu teklifte de bulunuyorum siz yarım saat konuşun ben 15 dakika konuşayım. Buna cesaret edemiyorlar. Neden cesaret edemiyorlar? Onlar da biliyorlar ki biz doğruyu söylüyoruz. Emin olun 'Evet' diyenlerin çoğu sandığa gidip 'Hayır' oyu kullanacaktır. Ben bunu çok iyi biliyorum. 'Hayır'ımız hayırlı olsun.''