BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

15 ile hızlı tren müjdesi!

Türkiye Yüksek Hızlı Trende yeni bir hamle başlatıyor. Ankara-İstanbul hattının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılmasından sonra 15 ile daha hızlı tren yolu yapımına başlanacak.

Abone ol

Ankara-İstanbul hızlı tren hattında yolun sonuna yaklaşırken, yeni güzergah İstanbul-İzmir olarak belirlendi. Ankara-İzmir de hızlı tren ağına katılacak. İstanbul-Ankara arasında 10-15 dakikada bir hızlı tren seferi yapılacak.

Yüksek Hızlı Tren'de (YHT) Ankara-İstanbul hattı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilecek. YHT ile iki kent arasındaki yolculuk 3 saate inecek.

İstanbul-Ankara hattının açılmasından sonra, YHT'de yeni hedefler de açıklandı. İzmir'in hızlı tren güzergahına alınmasından sonra Bursa-Bandırma-Balıkesir-İzmir, Eskişehir-Antalya, Erzincan-Trabzon, Sivas-Erzincan-Kars arasında hızlı trenler çalışmaya başlayacak. Hızlı tren hattı bu ağın tamamlanmasından sonra, Diyarbakır'a kadar genişleyecek.

Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya'dan sonra Eskişehir-Konya YHT hattının açılmasıyla yaklaşık bin kilometrelik bir mesafede Türkiye'nin ilkYHT ringi oluşturuldu. Hızlı trende bundan sonraki hedef İstanbul olacak. 29 Ekim'de açılması beklenen Ankara-İstanbul hızlı tren hattına uçaktandaha sık sefer konulacak.

HIZLITRENLE MESAFELER KAÇ SAATE İNECEK ?

Ankara-İstanbul 3 saat,
Ankara-Bursa 2 saat 15 dakika,
Bursa-Bilecik 35 dakika,
Bursa-Eskişehir 1 saat,
Bursa-İstanbul 2 saat 15 dakika,
Bursa-Konya 2 saat 20 dakika,
Bursa-Sivas 4 saat,
Ankara-Sivas 2 saat 50 dakika,
İstanbul-Sivas 5 saate,
Ankara-İzmir 3 saat 30 dakika,
Ankara-Afyonkarahisar 1 saat 30 dakika olacak.