BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,79
HABER /  MAGAZİN

130 kiloluk şişman dev Best Model oldu

O yeni görüntüsü ile azmin zaferini belgeledi. İşte 17 yaşında 130 kilo olan ve sıkı bir spor ve diyet programı ile Best Model'e aday olan Tosun'un ilginç hikayesi...

Abone ol

Çocukken arkadaşlarının "Şişko dev" diye alay ettiği 130 kiloluk Yiğit Can Tosun, Best Model of Turkey yarışmasında 30 finalistten biri olmayı başardı.

24'üncü Best Model of Turkey yarışmasında 700 aday arasından sıyrılıp finale kalan 30 erkek yarışmacıdan 21 yaşındaki Yiğit Can Tosun'un yaşam hikâyesi, kilolarıyla başı dertte olanlara örnek olacak türden.

15 yaşındayken "hiperaktivite" teşhisiyle kullandığı ilaçların yarattığı "aşırı iştah" yan etkisi nedeniyle hızla kilo alan Tosun, 17 yaşına geldiğinde 130 kiloydu. Arkadaşlarının "Şişko dev" diye alay ettiği Tosun, kiloları yüzünden asosyal bir kişiliğe büründü. Psikolojik destek almaya başlayan Tosun zayıflamak için kendine söz verdi. Sıkı bir diyet ve spor programı uygulayan Tosun, 6 ay içinde 45 kilo vererek 85 kiloya indi. Çevresinde dikkat çeken yakışıklı bir genç haline gelen Tosun, başvurduğu mankenlik ajansına kabul edildi.

GÖNÜLLERİN BEST MODEL'İ

Yeniden eski görünümüne dönme korkusu yaşayan Tosun, kilosunu korumak için büyük bir azim ve kararlılık gösterdi. Aradan geçen 2.5 yıl içinde günlük olarak egzersiz yapan Tosun, giderek daha iyi bir vücuda sahip oldu. Ailesi ve arkadaşlarının isteği üzerine bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasına katıldı. Tosun, 700 kişi arasından seçilerek finale kalmayı başardı.

Geçen hafta düzenlenen final gecesinde 30 erkek yarışmacı arasında yer alan Tosun dereceye giremedi ancak kilo vermek için mücadele edenlerin gönlünde "Best Model" oldu. "Obezlikten kurtulup Best Model'e girebileceğim aklımın ucundan geçmezdi" diyen Tosun, "Yarışma için özel bir hazırlık yapmadım. Ödül alamadım ancak finale seçilmek bile benim için büyük mutluluk oldu. Seneye yeniden katılacağım ve iyi hazırlanacağım. Bu kez ilk üçe gireceğime inanıyorum. Ama hedefim birinci olmak" dedi. Zayıflamak için büyük motivasyona ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tosun, "Obezken yapamadığım şeyleri yapmak müthiş... Bir ortama girdiğimde insanların bakışlarından artık rahatsız olmuyorum. Bu bile yeniden şişman olmamak için yeterli bir sebep" diye konuştu.

Kendi uyguladığı egzersiz ve diyet programıyla kilolarından kurtulduğunu ancak daha çok yemek yeme isteğinden henüz kurtulamadığını belirten Tosun, "Kilomu korumak için çok gayret ediyorum. Şu an boyum 1.96, kilom ise 87. Bazen obez gibi yemek yediğim oluyor. Yemeği fazla kaçırırsam kendime ceza veriyorum. Tekrar kilo alma korkusu ile daha fazla spor yapıyorum" dedi.