BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Libyalı askerlerden dayak iddiası!

Alman Hastanesi'nde tedavi gören libyalı muhalif iki asker, doktorların izniyle dün gece yürüyüşe çıktı.

Abone ol

İstiklal Caddesi'nde 3 kişinin saldırısına uğradıklarını belirten 2 kişi feci şekilde dövüldü. Ambulansla hastaneye kaldırılan Libyalılar, tedavilerinin geciktirildiğini iddia ederek hemşirenin elinden aldığı ucunda iğne olan enjektörle etrafa saldırdı. Görgü tanıklarının iddiasına göre hemşire ve hasta yakınları kısa süreli rehin alındı.

Geçtiğimiz aylarda Libyada'ki halk ayaklanması sırasında çıkan çatışmalarda yaralanarak Genelkurmay Başkanlığı'nca görevlendirilen askeri uçakla Türkiye'ye getirilen muhalif gazilerden 2'si Beyoğlu'nda saldırıya uğradıklarını iddia etti.

Atılan kafa darbeleriyle burnu kırılan Ebu Aishe Muhammed ve Abdül Manan Ebu Gül olay yeri olan İstiklal Caddesi'nden ambulansa konularak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerine başlanan Libyalı muhalif askerler baygın olarak getirildikleri hastanede kendilerine geldi. Kendilerine gerekli ilginin gösterilmediğini iddia eden 2 Libyalı hastaneyi birbirine kattı. Hemşirenin elindeki enjektörü alan muhaliflerden biri etrafa saldırdı. Hemşire ve doktorlarla birlikte hasta yakınlarını bir süre rehin aldıkları belirtilen Libyalılar hastane güvenliğinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Hastaneye gelen basın mensuplarına yaralılardan Ebu Aishe Muhammed, "Başbakan Tayyip Erdoğan bunu görsün. Hani Libya ile Türkiye kardeşti" diyerek hastane personelinin kendilerine sert davrandıklarını iddia etti. Hastanede cep telefonlarının ve 5 bin Euro paralarının kaybolduğunu belirten Libyalılar çalışanlardan şikayetçi olacaklarını ifade etti. Libyalılar daha sonra polis otolarıyla alkol testi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yaralıların tedavilerinin burada süreceği belirtildi.

Yaralıların hastanelerdeki organizasyonuyla ilgilendiğini belirten bir Libyalı, "Muhalif askerlerden Ebu Gül'ün kafasında kurşun var. Diğeri ise savaşta gözünü kaybetti. Bunlarda da hata olabilir. Az miktarda alkol almışlar. Ancak bu kadar dövülüp, bu hale sokulmamalıydı. Çünkü biz burada misafiriz" dedi.