BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  GÜNCEL

13 Şubat okul boykotu gerilimi!

KESK 13 Şubat’ta boykot ve iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini tekrarladı.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, yarın Eğitim Sen öncülüğünde okullarda gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin KESK Genel Merkezi'ndeki toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da hazır bulundu.

“Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemi hakkın bilgi veren Şaziye Köse, Ak Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini belirterek, “AKP, tekçi anlayış üzerinden toplumda ayrıştırma yaratarak kutuplaşmaya yol açmakta ve buradan iktidarını korumayı, sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. AKP iktidarı dönemlerinde hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerindeki fiili baskı artık dayatma haline gelmiştir.” dedi..

DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Şaziye Köse, tüm vatandaşların bugününü, geleceğini etkileyen ve katlanarak büyüyen eğitim sorunlarına karşı 13 Şubat’ta boykot ve iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini tekrarladı. Eylemi barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak önemli bulduklarını dile getiren Köse, Eğitim Sen’in bir günlük iş bırakma eylemini destekleme çağrısı yaptı.

İZMİR’DE EĞİTİM BOYKOTU ÖNCESİ GÖZALTI

İzmir’de valiliğin genelgeyle yasakladığı 13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce polis, eylemi düzenleyen Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan Onur Kılıç’ı gözaltına aldı.

VALİLİK: KATILANLARA İŞLEM UYGULANACAK

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) 13 Şubat’ta ülke genelinde yaptığı ’laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu’ çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılacağı açıklanmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun imzasıyla geçen 6 Şubat’ta gönderilen yazıda, Birleşik Haziran Hareketi’nin ülke genelinde ’Laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu’ çağrısı yaptığı belirtildi. Boykota katılmaları halinde, milli eğitim personeli ile öğrencilere disiplin işlemi yapılması talimatı verildi. Harputlu’nun gönderdiği yazıda, Birleşik Haziran Hareketi isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin Cumhurbaşkanı, Başbakan ile AK Parti politikalarının karşıtı olduğu dile getirilerek, "Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet verilmek istendiği" vurgulanmıştı.

Bu yazı Türkiye’de gündem yaratırken gözler yarın yapılacak eğitim boykotuna çevrildi. Ancak ’Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykot’ eyleminden bir gün önce Birleşik Haziran Hareketi’nin İzmir’deki önemli isimlerinden Onur Kılıç bugün Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alındı. Kılıç ifade için Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

ARTVİN'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Artvin’de, Birleşik Haziran Hareketi’nin 13 Şubat 2015 tarihinde Türkiye genelinde yapılacak olan ’Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Boykot’ çağrısı ilanlarını dağıtmak isteyen 8 kişi gözaltına alındı.

Olay Kızılay İş Merkezi önünde öğle saatlerinde yaşandı. Stant kurup bildiri dağıtmak isteyen, aralarında Birleşik Haziran Hareketi’nin Artvin Temsilcisi Sercan Dede’nin de bulunduğu gruba Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Sercan Dede ile Serdar Önay, Merve Zehra Öztürk, Emre Sümenoğlu, Kamil Güven, Onur Dede, Çağatay Güngör ve Mehmet Fatih Coşkun Çevik Kuvvet ekiplerince gözaltına alındı. Polis Merkezi’nde bir müddet tutulan 8 kişi ardından ifadeleri alınmak üzere Artvin Cumhuriyet Savcılığı’na götürüldü.