BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Manchester United'ın kasasına Şampiyonlar Ligi darbesi

Manchester United Şampiyonlar Ligi'ne kalamadığı için geçen yılın son altı ayında kulüp gelirlerinin yüzde 10'dan fazla azaldığını açıkladı. Yayın ve biletlerden sponsorluklara kardar birçok gelir kalemi Şampiyonlar Ligi hüsranı yüzünden azaldı.

Abone ol

İngiliz Premier Ligi'nin ünlü kulübü Manchester United, büyük ölçüde Şampiyonlar Ligi'ne kalınamaması nedeniyle geçen yılın son altı ayında kulüp gelirlerinin yüzde 10'dan fazla azaldığını açıkladı.

Kulüp 2014'ün ikinci yarısında gelirlerinin 194,4 milyon sterline (Yaklaşık 200 milyon dolar) gerilediğini belirtti.

Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde oynayamaması nedeniyle başlıca sponsorlarından Nike'tan yapılan ödemeleri alamadı.

Geçen yılın son altı ayında yayın ve maç bileti gelirlerinde yüzde 52'lik bir kayıp oldu.

Kulübün patronu Ed Wood "Bu sezon Avrupa kupalarında oynayamadık, ama gelirlerimiz sağlam. Takımın bu yıl Premier Lig'i ilk dörtte bitirip Şampiyonlar Ligi'ne kalma şansı yüksek" dedi.

20 kez İngiltere Ligi şampiyonluğu kazanan ekip, geçen yıl ligi yedinci sırada bitirebilmişti.

Pazarlama faaliyetleri

Takım bu nedenle Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanamadı.

Borsa Uzmanı Richard Hunter gelirlerdeki kayıplara karşın Manchester United markasını pazarlama faaliyetlerinin çok iyi gittiğine dikkat çekti.

Hunter, "Yılın son üç ayında ticari gelirler yüzde 10 arttı. Bir önceki yıla göre daha düşük olsa da, yılın genelinde de kâr ettiler. " dedi.

Manchester United 2017-19 sezonları için yapılan 5,12 milyar sterlinlik yayın hakları anlaşmasından da önemli gelir elde edecek.

Kulüp bu yılki 385 ila 395 milyon sterlinlik gelir hedefini de tutturacağını bildirdi. Bu hedef geçen yıla kıyasla 40 milyon sterlin daha az.

Manchester United Premier Lig'de lider Chelsea'nin 11 puan ardında üçüncü sırada.