BIST 10.166
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.451,74
HABER /  GÜNCEL

13 il için çok şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji hafta sonu beklenan hava sıcaklık tahminlerini yaptı. Haftasonu 8 ilde şiddetli yağış görülecek.

Abone ol

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ülkemizin güney ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun güneyi, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.