BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.447,52
HABER /  EKONOMİ

İstanbul'da neden elektrikler kesiliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın İstanbul'daki elekrik kesintilerin sebebini sorduğu soru önergesini yanıtladı

Abone ol

İstanbullunun hayatını çekilmez kılan ve hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin nedeni için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldız, "Söz konusu kesintiler, daha kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temininin sağlanması amacıyla yapılmaktadır" dedi.

BU KESİNTİLER İSTANBUL'U YAKIŞIYOR MU?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın "İstanbul gibi bir megakentte her gün uzun saatler süren elektrik kesintileri yaşanması 2012 Türkiye’sine yakışıyor mu? İstanbullunun günlerdir elektrik kesintisi dolayısıyla işkence görmesinin gerekçeleri nelerdir?" şeklindeki soru önergesine yanıt Enerji Bakanı Yıldız'dan geldi.

DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN

Yıldız, İstanbul'da günler ve saatler boyu süren kesintilerin gerekçesi ve kesintiler nedeniyle oluşan maddi kayıpların nasıl giderileceğine ilişkin önergeye yanıt olarak zaten bu kesintileri yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’den aldığı bilgiyi aktardı. Belediye ve diğer altyapı kuruluşları tarafından yapılan çalışmalarda yeraltı kablolarına da zarar verilebildiği belirten Yıldız'ın, "Söz konusu kesintiler, daha kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temininin sağlanması amacıyla yapılmaktadır" demesi dikkat çekti.