BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,99
HABER /  GÜNCEL

13 cesede ulaşıldı

Ege Denizi’nde kaçak göçmenleri taşıyan bot battı. Olayda 13 kişinin cesedine ulaşıldı. Boğulmak üzere olan 2 kaçak göçmen ise, bölgeden geç...

Abone ol

Ege Denizi’nde kaçak göçmenleri taşıyan bot battı. Olayda 13 kişinin cesedine ulaşıldı. Boğulmak üzere olan 2 kaçak göçmen ise, bölgeden geçen bir kruvaziyer gemisi tarafından kurtarıldı.
Seferihisar’dan Sisam Adası’na kaçak göçmen taşıyan iki lastik bot, gece saat 03.00 sıralarında Sisam Adası’na 6 mil kala alabora oldu. Kaçaklardan ikisi Patmos Adası’ndan Kuşadası Limanı’na gittiği öğrenilen ’Azamara Journey’ adlı kruvaziyer gemisinin personeli ve yolcuları tarafından tesadüfen fark edilerek kurtarıldı ve 1 kaçağın da cesedi denizden çıkartıldı.
Bölgeye Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 1 helikopter, 1 sahil güvenlik botu sevk edilirken, bir balıkçı teknesi de çalışmalara destek verdi. 1’i ölü 3 kaçak Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmaları sonucu toplam 13 kaçağın cesedine ulaşıldığı öğrenildi.
600 yolcusu bulunan ’Azamara Journey’ adlı kruvaziyer gemisi Kuşadası Limanı’na gitmek üzere seferine devam etti. Olay yerinin Seferihisar’a 20 mil mesafede olması nedeniyle Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı bildirildi. İki botta bulunduğu tahmin edilen 22 kaçak göçmenden geriye kalanların bulunması için bölgede arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
(İHA)