BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

110 yaşındaki nineye anneler günü kutlaması

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 12 çocuk, 40 torun sahibi 110 yaşındaki Zeliha Akgöllü’ye Anneler Günü kutlaması yapıldı. <br/>Nüfus ...

Abone ol

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 12 çocuk, 40 torun sahibi 110 yaşındaki Zeliha Akgöllü’ye Anneler Günü kutlaması yapıldı.
Nüfus cüzdanında doğum tarihi olarak 1914 yazılan ancak 1904 doğumlu olduğunu belirten 110 yaşındaki Zeliha nineye Anneler Günü dolayısıyla beraber yaşadığı kızı Aysun Özdoğan (75) tarafından Anneler Günü kutlaması yapıldı. Aysun Özdoğan, annesine üzerinde "Anneler günün kutlu olsun Zeliha anne" yazılı ve kendi fotoğrafının olduğu tablo ve çiçek armağan etti. Kızının bu davranışından dolayı teşekkür eden Zeliha Akgöllü de kızına sarılıp ağladı.
Zeliha ninenin kızı Aysun Özdoğan, annesinin 110 yaşında olmasına rağmen hâla sağlıklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Annem bu sağlığını yediklerine içtiklerine dikkat etmesine borçlu. Bizim burada Mazgaç Yaylası var. Annem uzun yıllar yaylada yaşadı. Eskiden sabahları mutlaka yürüyüş yapardı. Sofrasından yoğurdu sütü pekmezi eksik etmez. Bugün Anneler Günü. Annemi çok seviyorum. Anneme Anneler Günü dolayısıyla hediye aldım. Çok mutlu oldu sevindi."
110 yaşındaki Zeliha Akgöllü de 12 çocuğu olmasına rağmen çocuklarının ilgisizliğinden şöyle yakındı: "12 çocuğum var 4’ü öldü, 40 torunum var. Biri gelip ’selâmünaleyküm’ demez. Halimi hatırımı sormaz. Bugün Anneler Günüymüş. Evlatlarımdan beklerdim. Gelip halimi hatırımı sormalarını isterdim ama gelmezler ki."
İlerlemiş yaşına rağmen hâla sağlıklı bir yaşam sürdüren ve kendi ihtiyaçlarını kendi gideren Zeliha Akgöllü’nün tek sıkıntısı evde sıkılıyor olması. Evin içinde çok sıkıldığını ve gezmek istediğini söyleyen Zeliha Akgöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan araba istedi. Başbakan’a seslenen Zeliha nine, şunları söyledi: "Başbakanım. Bana bir araba bul. Bir araba ver. Canım sıkılıyor evde oğlum. Sende benim bir evladımsın Başbakanım. Başbakanım bana da bir araba ver."
(İHA)