BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara’nın Bağları nı Güney Afrika’ya taşıdılar

148 yıl aradan sonra Güney Afrika’nın Cape Town şehrine gelen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, liman faaliyetleri kapsamında konser verdi. B...

Abone ol

148 yıl aradan sonra Güney Afrika’nın Cape Town şehrine gelen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, liman faaliyetleri kapsamında konser verdi. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Bandosu’nun çaldığı Ankara oyun havalarına Güney Afrikalı askerler ve yerel halk eşlik etti. Bando takımının çaldığı ’Ankara’nın Bağları’ adlı oyun havasını Bahriyeliler ve Güney Afrikalı askerler birlikte oynadı.
Atalarının 148 yıl önce ayak bastığı topraklara tekrar gelen Bahriyeliler, Güney Afrika’da halkın gönlünü mest etmeye devam ediyor. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Güney Afrika’daki liman faaliyetleri kapsamında ikili ilişki ilişkileri geliştirme amaçlı resepsiyon verdi. Resepsiyona Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Kaan Esener, Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Barbaros Türk Deniz Görev Birlik Komutanı Albay İhsan Bakar, TCG Gediz Fırkateyni Komutanı Yarbay Altan Altınkaya, TCG Yarbay Kudret Güngör Komutanı Albay Metin Çulcu, TCG Oruçreis Komutanı Albay Yüksel Can, TCG Heybeliada Fırkateyni Komutanı Binbaşı Rüştü Sezer, Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşları, Güney Afrikalı askerler ve çok sayıda yabancı turistin yanı sıra yerel halk da katıldı.

“TARİHİ GÖREVDE TARİHİ RESEPSİYON”
Resepsiyonda konuşma yapan Barbaros Türk Deniz Görev Birliği Komutanı Tuğamiral Dede, 148 aradan sonra Güney Afrika’nın Cape Town kentine gerçekleştirilen tarihi ziyaret dolayısıyla gururlu olduklarını belirterek, bu tarihi günde Güney Afrika halkını misafir etmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından günün anısına Cape Town Belediye Başkanı Lille, Büyükelçi Esener ve Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede pasta kesti.

“ANKARA’NIN BAĞLARI RÜZGARI”
Liman ziyaretleri çerçevesinde verilen resepsiyonda Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Bandosu bir konser verdi. Bando takımının çaldığı birbirinden güzel Türkçe ve İngilizce parçalara Güney Afrikalılar da eşlik etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde bando takımının çaldığı Ankara oyun havaları ise resepsiyona adeta renk kattı. Bando takımının Ankara’nın Bağları’nı çalmasının ardından davetliler adeta yerinde duramadı. Türk ve Güney Afrikalı askerler birlikte oyun havası oynadı. Ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte sahneye çıkan Güney Afrika yerel halkı ve Türk vatandaşları oynadığı oyun havasına ayak uydurmaya çalıştı.

“KOMUTANLAR DA OYNADI”
Güney Afrikalı yerel halkın ve Türk vatandaşlarının birlikte oyun havası oynadığını gören gemi komutanları da oyun havası oynadı. Komutanlar ve Güney Afrikalı askerlerin birlikte oynadığı oyun havasına, Cape Town’a turistlik amaçlı gelen yabancılar da eşlik etti.
(İHA)