BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

11 Ocak tatil olan iller listesi uzadı

11 Ocak çarşamba günü okullar tatil mi sorusuna İstanbul, Edirne, Bursa, Kırklaeli Valiliğinden yanıt geldi. Okullara kar tatili veren illerin listesi.

Abone ol

11 Ocak tatil olan iller listesi 11.01.2017 valilik kararları gelmeye başladı. Yurtta 4 gündür etkili olan kar yağışı bitti derken tekrar başladı. Dün öğle saatlerinde artan kar yağışının ardından illerin valiliklerinden peşpeşe kar tatili haberleri gelmeye başladı. 11 Ocak kar tatili veren ilk il Manisa oldu. Bursa ve Balıkesir'in bazı ilçelerinden kaç tatili haberi geldi.

11 Ocak kar tatili olan illerin tam listesi internethaber'de olacak...

11 OCAK KAR TATİLİ VEREN İLLER LİSTESİ

MANİSA: Manisa Valiliği, Demirci, Soma, Turgutlu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini duyurdu. Ayrıca Ahmetli, Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde taşımalı sistemle gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

ÇANAKKALE: Çanakkale il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile bazı ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılamayacak. Açıklamada, il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Yenice, Çan ve Gökçeada ilçelerinde eğitime çarşamba günü ara verildiği bildirildi. Eceabat ilçesinde ise taşımalı eğitim veren Alçıtepe İlkokulu'nda eğitim yapılmayacağı belirtildi.

TOKAT: Tokat'ta  bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı "Erbaa ve Niksar ilçelerimizin tamamında yarın eğitim yapılamayacak. Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda eğitime ara verildi." dedi. 

EDİRNE : Edirne Valiliği'nden beklenen kar tatili haberi geldi. 11 Ocak çarşamba günü Edirne'de okullar tatil edildi. Edirne Valiliğinden yapılan duyuruda, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların 11 ocak çarşamba günü da tatil edildiği belirtildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. Valilik kararıyla dün de okullar tatil edilmişti.

BALIKESİR : Balıkesir Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler çarşamba günü tatil edildi. Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

KIRKLARELİ: Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların 11 ocak çarşamba günü de tatil edildiği belirtildi. Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Valilik kararıyla dün de okullar tatil edilmişti.

İSTANBUL:
İstanbul'da bastıran kar yağışının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul'da bugün de okulların tatil edildiğini açıkladı.

TEKİRDAĞ: 

TEKİRDAĞ'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların 11.01.2017 çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti.

- Kar yağışı yoğunlaştı

Geçen haftadan bu yana soğuk havanın etkisi altında olan Tekirdağ'da kar yağışı yeniden başladı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2,5 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece saatlerine kadar yoğun olarak devam edeceği bildirildi.

İZMİR: 

Son yılların en sert kış koşullarını yaşayan İzmir'de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışının ardından don ve buzlanma beklendiğini açıklaması üzerine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, okullarda eğitime 1 gün (Çarşamba) süre ile ara verilmesine karar verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tatil haberini Twitter adresinden duyurdu. Yahşi attığı tweet'te şu ifadeler yer verdi:

'Kar yağışı dolayısıyla oluşan don ve buzlanma nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir.'

Isparta genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, il merkezi ile Yalvaç ve Eğirdir ilçelherinde eğitime 1 gün ara verildi.

AA muhabirinin Isparta Valiliğinden aldığı bilgiye göre, il genelindeki elverişsiz hava şartları ve kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle, 11 Ocak 2017 Çarşamba günü Isparta merkez ile Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği öğrenildi.

Olumsuz hava şartlarından dolayı hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.

DENİZLİ

Denizli'nin Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime  ara verildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.

Öte yandan Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı yolda trafik ekipleri, kontrol noktalarında kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. 

BİLECİK

BİLECİK'in Pazaryeri ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Pazaryeri Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla  okulların tatil edildiğini duyurdu.

Acır, kamuda görev yapan hamilelerle engellilerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

ORDU

Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde  eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, "Olumsuz hava şartlarından dolayı İkizce, Korgan ve Kumru ilçelerinin tamamında, Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak,Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent,Ataköy ve Erenyurt mahallelerimizdeki okullarımızda eğitime 11 Ocak Çarşamba günü ara verilmiştir." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada, Fatsa ilçe merkezi dışındaki tüm okullarında tatil edildiği belirtildi. 

Muğla'nın bazı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada Menteşe, Ula, Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinde yoğun karyağışı sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Muğla'nın tüm ilçelerinde kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.