BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te polise ikinci saldırı!

Gaziantep'te polise akşam saatlerinde üç saldırganın bulunduğu bir araçtan ateş açıldı. Çatışmanın çıktığı olayda, bir saldırgan yakalanırken kaçan ikisi için operasyon başlatıldı

Abone ol

GAZİANTEP'te, devriye görevini yapan polis aracına, dün içinde üç kişinin bulunduğu bir araçtan ateş açıldı. Çatışma sonucunda bir bir saldırgan yakalanırken diğer iki saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı.

Gaziantep'te, devriye görevini yapan polis aracına içinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden ateş açıldı. Çıkan çatışmanın ardından kaçan 1'i kişi yakalanırken, kaçan 2 kişinin de yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KAYIPLARA KARIŞTI

Kavaklık Mahallesi'nde devriye gezen polis aracına yanından geçen bir otomobilden silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşe polislerde anında karşılık verdi. Kısü süre yaşanan çatışmanın ardından saldırganların bulunduğı otomobil ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

TAKİP SONUCU 1'İ YAKALANDI

Polis ekiplerinin peşine düştüğü otomobil fazla uzaklaşamadan Kavaklık Mahallesi'nde ara sokakta durduruldu. Yaya kaçmaya çalışanlan saldırganlardan 1'i yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan 2 kişinin yakalanması için bölgeye sevk edilen çok sayıda polis etkibi ile geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ARAÇTA SUÇ UNSURU BULUNMADI

Bu arada çalıntı olduğu belirlenen araçta arama yapan ekipler, bagajda bulunan bir çantayı kontrollü olarak patlattı. Çanta boş çıktı.

Güvenlik güçleri, kaçan 2 saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki saldırıda etkisiz hale getirilen saldırganla irtibatlı olabileceğini değerlendiriyor. Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bazı adreslerde arama yaptı.

VALİLİK: ASAYİŞ OLAYI

Valilik ise dün akşam saatlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, olayın asayiş olarak değerlendirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Nizip ilçemizden bugün çalınan 03 UE 626 plakalı araç, saat 19.00 sıralarında Şahinbey ilçemiz Öğretmenevleri Mahallesi’nde görevli polis devriye ekiplerimizce tespit edilerek durdurulmak istenmiştir.

Yapılan ’dur’ ihtarına uymayan şüpheli aracın durdurulması için ekiplerimizce havaya ateş açılmak suretiyle takibi neticesinde, araçta bulunan 3 şüpheliden yaya olarak kaçmaya çalışan A.K. isimli şüpheli şahıs yakalanmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Yakalanan A.K. isimli şüpheli şahıs ve kaçan 2 şüphelinin asayiş olaylarından suç kayıtlarının bulunduğu, meydana gelen olayın asayiş olayı mahiyetinde olduğu değerlendirilmektedir."